YÖK Başörtüsü İçin Formül Buldu
YÖK Başkanı başörtüsünü sorun haline getirenlere 2547 sayılı kanunun ek maddesini hatırlattı.
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, kıyafetinden dolayı öğrencilerin dersten çıkartılmasına karşı olduklarını söyledi. Özcan, "Sadece bunu bildirdik. Eğer başka üniversitelerde de benzer olaylar olursa, onlara da bildiririz. 2547 sayılı kanunun ek 17. maddesi açık olarak 'herkesin çok ahlaka karşı olmadığı sürece istediği kıyafet ile gelebileceğini' söylüyor. Bence bu yeterli." dedi.
Özcan, başörtüsü sorununu çözümü için anayasal bir düzenlemeye gerek olmadığını, söz konusu ek 17. maddenin gayet açık olduğunu ifade etti.
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Turgut Özal Üniversitesi 2010-2011 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Tören öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Özcan, İstanbul Üniversitesi'ne gönderilen başörtülü öğrencilerin dersten çıkarılamayacağı yönündeki yazının, diğer üniversitelere de gönderilip gönderilmeyeceğinin hatırlatılması üzerine, "Soruyu doğru formülize edelim. Oradaki olay başörtüsü değil, şapka giyen bir öğrencinin dersten çıkartılmasıydı. Bırakın şapkayı, herhangi bir kıyafetinden dolayı hiç kimsenin dersten çıkartılmasına karşıyız. Sadece bunu bildirdik. Eğer başka üniversitelerde de benzer olaylar olursa, onlara da bildiririz. Biz bu işe karşıyız." diye konuştu.
Hiç kimsenin sınıftan atılamayacağını söyleyen Özcan şöyle devam etti: "Onun mevzuata uygun süreci var. O süreç takip edilecek. Siz tutanağınızı tutarsınız. Öğrencinin imzasını alır, siz de imzalar idareye verirsiniz. Artık idare takip eder. Bu kadar basit bir olay."
Özcan bir gazetecinin, "Söz konusu yazı, başörtüsü sorununa çözüm bulundu, gibi anlaşıldı." şeklindeki sözleri üzerine, 'siyasetin de bugünlerde, bu işle uğraştığını' ifade etti. Herkesin meseleye ılımlı yaklaştığını dile getiren Özcan, "Ortak bir zemin bulduğumuz zaman niye hallolmasın. Hatırlıyorum, 12 yıl önce benim öğrencilerim başörtülü, başörtüsüz yan yana oturuyorlardı. Ne oldu da birden böyle şeyler oldu? İşte bu kamu alanları sağlandı. Bunlar hepsi suni şeyler. Bu meseleyi de halkımız, sağduyusu ile halledecektir. O kadar da merak edilecek bir şey değil." şeklinde konuştu.
"Bu düzenlemelerle Anayasal bir değişikliğe gerek kalmayacak mı?" sorusu üzerine Özcan, "Bence gerek yok. 2547 sayılı kanun ek 17. maddesi meseleyi gayet açık ve seçik olarak 'herkesin çok ahlaka karşı olmadığı sürece istediği kıyafet ile gelebileceğini' söylüyor. Bence bu yeterli." cevabını verdi.
HABERE YORUM KAT