1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Yeni Anayasaya İhtiyaç Duyulduğu İnkâr Edilemez"
"Yeni Anayasaya İhtiyaç Duyulduğu İnkâr Edilemez"

"Yeni Anayasaya İhtiyaç Duyulduğu İnkâr Edilemez"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğu inkâr edilmez bir gerçektir.” dedi.

05 Ocak 2016 Salı 13:34A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, anayasaların çağın ihtiyaç ve yönelimlerine göre yenilenmesinin ve yeni baştan yazılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Bahçeli, anayasanın, herhangi bir parti veya siyasal hareketin mahsulü değil, topyekün 78 milyonun tamamına ait olması, zamanlar üstü bir zekâ ve demokratik ölçülere dayanması gerektiğini kaydetti.

Devlet Bahçeli, “Bugün Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğu inkâr edilmez bir gerçektir. 140 yıllık anayasa tartışması diyalog ve kapsayıcı uzlaşmayla bitirilmelidir. Parti olarak biz de bu konuda olumlu ve sıcak bir tutum içindeyiz.” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bu kapsamda, dün partilerine gerçekleştirdiği ziyarete değinen Bahçeli, son derece yararlı, nazik ve olumlu bir havada geçen görüşmede, başta anayasa olmak üzere, TBMM İçtüzüğü, bütçe süreci, terörle mücadele, iç ve dış siyasî gelişmelerin ele alındığını, karşılıklı düşüncelerin paylaşıldığını anlattı.

Devlet Bahçeli, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak yeni bir anayasa yapılması konusunda herhangi bir engel görmediğimizi, bu kapsamda üzerimize düşeni yapacağımızı samimiyetle muhataplarımıza ilettik. 19 Ekim 2011 tarihinde çalışmalarına başlayan ve Meclis'te grubu bulunan siyasî partilerin eşit sayıda temsilci vermeleriyle, vücut bulan Anayasa Hazırlık ve Uzlaşma Komisyonu'nun tekrar canlandırılmasını faydalı bulduğumuzu söyledik ve bu konuda da mutabık kaldık. Bu komisyonun çalışma usûl ve esaslarının belirlenerek, daha önceden kabûl edilen 60 maddenin aynen korunması hususunda fikir birliğine vardık. Temennimiz milletimize hak ettiği ölçü, kalite ve nitelikte bir anayasa yapılması ve kazandırılmasıdır.

Anayasalar zamanın ruhuna, insan ihtiyaç ve beklentilerine, devlet-birey ilişkilerinin değişen çapına, toplumsal arayış ve yönelişlere cevap vermeli ve toplumsal dinamiklerin arkasına düşmemelidir. Fakat AKP heyetine çekincelerimizi de açık yüreklilikle dile getirdik.”.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT