1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'deki sellerde kaybolan 38 kişiden 16'sının cesedi bulundu
Yemen'deki sellerde kaybolan 38 kişiden 16'sının cesedi bulundu

Yemen'deki sellerde kaybolan 38 kişiden 16'sının cesedi bulundu

Sağanak yağışların tetiklediği toprak kaymaları Salı gecesi ilin Melhan ilçesindeki ev ve iş yerlerini yıkarak insanların toprak altında kalmasına neden oldu.

29 Ağustos 2024 Perşembe 18:21A+A-

Husilere bağlı medya Perşembe günü, Yemen'de Husilerin kontrolündeki bir bölgede meydana gelen sel felaketinde en az 16 kişinin öldüğünü ve kayıp olan diğer kişileri arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

İran destekli Husilere ait Al Masirah televizyonunun yerel bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre sivil savunma ekipleri başkent Sana'nın batısındaki El Mehvit ilinde kayıp olarak bildirilen 38 kişiden 16'sının cesedine ulaştı.

Sağanak yağışların tetiklediği toprak kaymaları Salı gecesi ilin Melhan ilçesindeki ev ve iş yerlerini yıkarak insanların toprak altında kalmasına neden oldu.

Husi yönetiminin başbakan yardımcısı Muhammed Miftah Al Masirah'a yaptığı açıklamada “sel nedeniyle yolların kapanmasının kurtarma ekiplerinin gelişini birkaç saat engellediğini” söyledi.

Bir haftadır dağlık bölgelerde etkili olan şiddetli yağışlar Kızıldeniz kıyısındaki komşu Hudeyde vilayetini de etkiledi.

Bölgedeki sel mağdurlarından Ahmed Süleyman, çocuklarıyla birlikte hayatta kalmayı başardığını ifade etti ve ekledi: "sular evlerimizi, hayvanlarımızı, tüm eşyamızı, sahip olduğumuz her şeyi silip süpürdü"

Bir başka bölge sakini olan Saud Majashi ise "eşyalarımız, yataklarımız, yiyeceklerimiz... sel her şeyi aldı" dedi.

Yemen'in batısındaki dağlar mevsimsel olarak yoğun yağışlara maruz kalıyor. Birleşmiş Milletler'e göre Temmuz sonundan bu yana sel felaketi Yemen genelinde 60 kişinin ölümüne ve 268.000 kişinin etkilenmesine neden oldu.

Dünya Sağlık Örgütü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki aylarda, orta dağlık bölgelerin, Kızıldeniz kıyı bölgelerinin ve güney yaylalarının bir kısmının 300 milimetreyi aşan benzeri görülmemiş seviyelerde yağış alması bekleniyor” uyarısında bulundu.

Bu ayın başlarında Birleşmiş Milletler, savaşın parçaladığı Yemen'de tehlikeli hava koşullarına hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için acilen 4.9 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu uyarısında bulundu.

Yemen'de uluslararası alanda tanınan hükümetle İran destekli Husiler arasında yaklaşık on yıldır süren savaş sağlık altyapısını tahrip etmiş ve ülkede milyonlarca kişiyi uluslararası yardıma muhtaç hale getirdi.

HABERE YORUM KAT