1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Yasakçı TÜBİTAK Lanetlendi
Yasakçı TÜBİTAK Lanetlendi

Yasakçı TÜBİTAK Lanetlendi

Ankara, Konya, Kocaeli ve Akyazı’da TÜBİTAK zihniyeti kınandı Adalet ve özgürlük platformları dün yine meydanlardaydı.

22 Mayıs 2011 Pazar 00:06A+A-

Konya, Kocaeli, Akyazı ve Ankara'da kitlesel basın açıklamalarıyla seslerini duyuran sivil toplum kuruluşları, TÜBİTAK'ın düzenlediği bir yarışmada dereceye giren başörtülü öğrencinin ödül törenin ardından sorguya çekilmesine sert tepki gösterdi. Eylemlerde TÜBİTAK zihniyeti lanetlendi, kınandı ve ayıplandı.

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerine dün de devam edildi. Akyazı, Kocaeli, Konya ve Ankara'da düzenlenen eylemlerde başörtüsü yasakçısı TÜBİTAK'a tepki gösterildi. Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, dün 224. defa meydanlara indi. Platform adına konuşan Mahmut Alemdar, başörtüsü yasağının devam ettiğine dikkat çekti. 13-17 Mayıs 2011 tarihinde TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Türkiye Finali Yarışması'nda gösterilen başörtüsü karşıtı tavra dikkat çeken Alemdar, "Final Yarışması Ödül Töreni öncesi TÜBİTAK yetkilileri salonda bulunan başörtülü öğrencilerin yanlarına giderek sorun çıkarmamalarını istiyor. 'Dereceye girerseniz sahneye çıkmayın, ödüllerinizi size getireceğiz' deme cür'etinde bulunuyorlar" dedi.

YASAKÇI ZİHNİYETİ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ, KINIYORUZ

Yarışmanın Tarih dalında birinci olan İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Soysal Bilimler Lisesi Öğrencisi M.G.'nin başörtüsü ile sahneye çıkıp, ödülünü aldıktan sonra TÜBİTAK yetkililerince sorgulandığını ifade eden Mahmut Alemdar, tepkisini şöyle dile getirdi: "Sadece öğrencinin değil, Rehber Öğretmeni M.A.'nın da sorguya dahil edildiği öne sürüldü. Tarih alanında ödül alan M.G.'nin ödül töreninde dereceye girenlerin yer aldığı kitapçıkta da fotoğrafına peruklu olduğu için yer verildiği ortaya çıktı. Bütün bu uygulamalar son derece çirkindir ve işgüzar bürokratların keyfi uygulamalarının devam ettiğini göstermektedir. Çocuklarımızın başörtüsü ile uğraşmayı bilimsel faaliyet zanneden yasakçı zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz, kınıyoruz, ayıplıyoruz. Yetkilileri bu skandalın sorumluları hakkında yasal işlem yapmaya çağırıyoruz."

KOCAELİ: SİYASİLERDE UMUT GÖREMEYİZ

Kocaeli Gönüllü Teşekkülleri Platformu ise 318. basın açıklamasını yaptı. Basın açıklamasını platform adına Mazlum-Der Kocaeli Şubesi Başkan Yardımcısı Medine Küçük okudu. Küçük, siyasilerin gündeminde daha özgür, daha demokratik ve daha adil bir Türkiye'de yaşama isteği ve umudunu göremediklerini söyledi. Küçük; "Bizi duymamakta direnen siyasilere bir kez daha bütün bunlara kulaklarımızı tıkayarak, hak ihlallerinin sonlandırılması, ülkemizde hukukun üstün kılınması, adil bir gelir paylaşımının sağlanması, insan haklarını temel alan yeni bir anayasa yapılması, bu anayasa çalışmalarının mutabakata dayanması, bu topraklar üzerinde yaşayan hiçbir vatandaşın kendini diğerinden daha az vatandaş hissetmediği bir Türkiye'yi anlatan söylemler duymak istediğimizi bir kez daha yinelemek istiyoruz" dedi.

KONYA: SİYASİLER, AHLAKSIZLIKLARINDAN İSTAFA EDEREK KURTULAMAZ

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu da 193. defa bir araya geldi. MHP'deki kaset skandalına değinilen açıklamada, "Toplum bu ahlaksızlık sarmalından siyasal istifalarla ve yöneticileri değiştirmekle kurtulamaz" denildi. Ahlaki çöküşü durduracak ve toplumu temizleyecek tek yolun İslam ahlakını yaymak olduğu ifade edilen platform açıklamasında, şunular kaydedildi: "Bunun dışındaki çabalar bataklığı değil sinekleri yok etme çabasıdır. Atılan safralar sadece toplumun kokuşmuşluğunu deşifre etmekle kalır." Bugün Antalya'da İsrail tiyatro topluluğunun sahne almasına da tepki gösterilen açıklamada; "Ahlaki yozlaşmanın ötesinde, kültürel yozlaşma da kontrol edilemeyecek bir duruma gitmektedir. Kültür bakanlığınca davet edilen İsrail 'Cameri' tiyatro topluluğu, işgal ve baskılar sürerken ülkemize hangi kültürel katkıyı sağlayacak merak edilmektedir. Henüz şehitlerimizin kanı kurumamışken bu katil terör devletinin komedisine ne kadar gülünür? Gülünç duruma düşen sadece Kültür Bakanlığı'dır... Hem bu işgalci tiyatro grubunu hem de onları ülkemize davet eden Kültür Bakanlığı'nı şiddetli bir şekilde tel'in ediyoruz.

HÜSEYİN ŞENOCAK / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT