
Yalanlanmış bir haber üzerinden Taliban düşmanlığı yapmak
Türkiye’de belirli medya mahfilleri ve Mustafa İslamoğlu elbirliğiyle eski arızi bir olayı yeniymiş gibi gösterip Taliban’ı kötüledi.
HAKSÖZ-HABER
Türkiye’de bazı medya kesimleri ne idüğü belirsiz bir videonun peşine düşerek Taliban’ı kötüleme alışkanlığını yineledi.
Daha da garip olanıysa Mustafa İslamoğlu’nun da bu basit propagandaya alet olmada gösterdiği isteklilik. Videoyu bu haftaki Siretu’l Kur’an dersinde talebelerinin gözüne sokan Mustafa İslamoğlu, konuyu Taliban’ın bağnazlığı şeklinde sundu.
Halbuki malum medya mahfilleri ve İslamoğlu’nun basit propaganda malzemesi olarak kullandığı ve Taliban’ın uzun saçlı erkeklere reva gördüğü zulüm şeklinde lanse ettiği video yeni değil. Yeni olmadığı gibi Taliban'ın yaygın bir uygulamasına da işaret etmiyor.
Nitekim konuyla alakalı Haksöz-Haber’e konuşan Taliban yetkilileri de bunun yeni bir gelişme olmadığını ifade ettiler.
Olayın vuku bulduğu zamanın Taliban’ın yönetimi devraldığı ilk günler olduğunu belirten Taliban yetkilileri, bir hırsızlık vakasının yaşandığını ve bir Taliban mensubunun hırsızlığa bulaşan şahsa bu şekilde davrandığını kaydetti. Daha sonra yargının duruma el attığını belirten Taliban yetkilileri, söz konusu şahıs hırsız da olsa böyle bir muameleyi hak etmediğine hükmederek ilgili kişinin görevden alındığını ifade etti. Türkiye’de dolaşıma sokulan videonun yeni olmadığına dikkati çeken Taliban yetkilileri, bunun o eski olaya ait görüntüyü yansıttığını ancak Taliban’ın bu yönde sistematik bir uygulamasının olmadığının altını çizdi.
HABERE YORUM KAT
Yorumcu kardeslerimi anlayamiyorm. Bir bacimiz `"Onlar sözü dinlerler sözün en güzeline uyarlar" demis ve eklemis ölcümüz bu olmali diye.. Yahu nicin ölcümüz bu olmaz.. Adamin anlattigi konu Tekasür suresi ve tekasür kirizidir.. Burada falan konuyu niye anlatmiyor sorusu sorulurmu..adam anlatmis alacagini alirsin almayacagini reddedersin bu kadar basit.. Birkac hatasi icin tümden süpürüp atmak bence islami vede ahlaki degildir diye düsünüyorum.. tesekkür ederim bende haksözlü kardeslerime . Rabbim emeklerini zayi etmesin.. aslida konusmada sadece o kesit verilebilirdi ama bu konusmanin tümünü vermeleride iyi olmus tesekkür ederim.. faydali oldu..
Yanıtla (0) (0)BİR KAVME OLAN DÜŞMANLIĞINIZ SİZİ ADALETSLİZLİĞE SEVK ETMESİN
Yanıtla (0) (0)Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun; bu, takvâya daha uygundur. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır."
MAİDE 8.AYET
Malum şahsın her yeni icraatı bizim cenahta bir hüzün dalgası oluşturur. Hani derlerya ölüsü olan bir gün delisi olan hergün ağlar diye bizim mahallenin durumuda buna benziyor. Anlaşılması gereken hasta eks olalı çok oldu. Yani artık daha fazla üzülmeyelim.
Yanıtla (0) (0)seni hiç sevememiştim kibrin nedeniyle iyi etmişim...
Yanıtla (0) (0)لعنة الله على منافقين
Yanıtla (0) (0)M.İslamoğlu'nun verdiği bu örnek sapla samanı karıştırma'nın güzel bir örneği olmuş.Bu videoda olan hadise İnsanın olduğu her yerde olabilecek bir eylemdir.biz ilkokul'da iken de okul idarecileri kapıda elinde makasla bekler kendi koydukları kurallara ters tıraşı uzamış talebelerin saçlarını keserlerdi,bir de tokat aşkederlerdi.örnek verecekse neden Ebu gureyb'den ,İran'da Sünnilere yapılan eziyetlerden,İrak'ta,Suriye'de Haşdi Şabi'nin yaptıklarından bahsetmiyor.Yeryüzünde adil şahitler olmamız gerekmez mi?
Yanıtla (0) (0)seni sevmiştik derslerini dinlemiştik hata mı ettik be
Yanıtla (0) (0)Vah ki ne vah ne günlere kaldık. Hoca böyle yaparsa cemaati ne yapar...
Yanıtla (0) (0)Mustafa İslamoğlu 28 Şubat döneminde neden rahattı kimse rahatsız etmiyordu şimdi anlıyorum Türkiye nin İslami sorununu çözdü sıra Taliban’a geldi 2005 te konuşmasında bir kişi m kemali övüyorsa onun cüzdanına bakmak lazım demişti iftira mı atıyorum kendisi geçen sene rahmet diledi
Yanıtla (0) (0)Mustafa islamoğlu icin bizim mahallenin velisi
Yanıtla (0) (0)Yaşar nuri öldü mustafa hocam öksüz kaldı demişti
Mustafa'nın da bazı videoları var, abuk subuk konuştuğu.
Yanıtla (0) (0)90 il yılların sonunda her Pazar Mustafa İslamoğlu nu dinlemeye giderdim bu nasıl koşuşa bunduruma düştü veya eskisinde mi öyleydi anlamadım gitti
Yanıtla (0) (0)Haber olayın vuku bulduğunu Taliban yetkililerinin ağzından doğruluyor .bireysel bir davranış olduğunun altını çiziyor .
Yanıtla (0) (0)Buna göre olay gerçek yalanlanmış manşet yanlış
Bunu süreğen bir davranış gibi tanımlamak isteyen kimselerin art niyetinin altını çizmek için kelam etmek elzemdir
Ancak vukuatı görünmez kılmak doğru değildir
İslamoğlu nu temize çıkarmak için değil ama...
Yanıtla (0) (0)Sizin de haber dilininz bayağı sıkıntılı kardeşler... Başlıkta "yalanlanmış bir haber " demişsiniz. İçerikte ise içerikte olayın vuku bulduğunu ve fakat münferit bir olay olduğunu...
Onlar sözü dinler sözün en güzeline (En güzel sözden kasit kurani kerimdir) uyarlar olcümüz bu olmali .. Hatasiz kul yoktur . Hatasiz kul arayan yanliz kalir.. Hatasi kulu söyleyeni baglar önemli olan dogruya hakikate talib/ talebe olup secebilmektir vesselam. güzel bir ders olmus.. Haksözlü kardeslerime tesekkür ederim..
Yanıtla (0) (0)(...) sarayin soytarilar her daim kirali sevindirir . soytarilar mazlum u tanimaz . zulme canak turar .hep saklabazlik yapar ki kiralin gözünden düsmesin soytarilar . mehdiyi bekleyen . iman deye soytarilari bekleyen sia nin mürüdi olan bu zihniyet dekileri . her daim bilincli suur lu mümün leri kirala sikayet eder . fasiklarin haberlerin i yeni diye avama anlatirlar soytarilar . ey mümün uyan artik yahu . ne zaman uyanacaksin . ne zaman soytarilari taniyacaksin . hic leri birak yahu .
Yanıtla (0) (0)dünyada her şey yoluna girdi de,bir bu video mu kaldı?ne kadar boş bi adamsın be.bir de dipnot yazayım.talibanı destekleyen biri değilim.ama bu boş adamın maksadı bağcıyı dövmek.
Yanıtla (0) (0)Mustafa İslamoğlu'nun ana uğraşı Müslümanlar. İslam adına Müslümanlara savaş açmış. Bir insanın ahir ömründe bu duruma duşmesi ne kötü bir durum. Allah'tan kendisine acil şifalar diliyorum.
Yanıtla (0) (0)İslamoğlu ' nun murad ve maksadı,
Yanıtla (0) (0)1- Birilerine kadlanmış mesaj göndermek mi,
2- Sistemle entegre olduğunu kanıtlamak mı,
3- Sistemli bir şekilde gizliden gizliye İslam'a ve müslümanlara Zarar vermek mi,
4- Seküler akla hizmet etme düşüncesi mi ,
5- Beyinleri dûmura uğratma, aklı iğdiş etme ameliyesi mi ,
6- Ülke dışında tanınmak , efendilerinin aferin almak uğruna , cami duvarına pisleme gayreti mi ?
Biz 90 li yıllardaki Muhlis / Sıddık / Muvahhid Mustafa İslamoğlu 'nu cidden özlüyoruz ..
Allah aşkına, Peygamber hatırına ...
Bu adamın savrulmalarına / dibe vurma hâllerine / itibar ve irtifa kaybına DUR diyecek vicdan sahibi birileri yok mu ?
Gönül dünyasında yerini kaybetti maalesef.
Yanıtla (0) (0)(...) viraj dönerken hiç bir ikazınızı dinlemeyecektir boşuna yorulmayın. heyelanda kendisini "yastık altına gömülmüş davalar bulursunuz" ibaresiyle anlatmıştı galiba hey gidi günler.
Yanıtla (0) (0)