
Vesayetin gazetesi tarihi çarpıtmaya devam ediyor
Vesayetin gazetesi Cumhuriyet, İskilipli Atıf Hoca'nın anılmasından huzursuzluk duyarken bir yandan da Kemalist tarih anlatısıyla İskilipli’ye iftira atmaya devam ediyor.
HAKSÖZ HABER
4 Şubat 1926 yılında idam edilen İskilipli Atıf, önceki gün Çorum’un İskilip ilçesindeki mezarı başında Atıf Derneği’nce organize edilen bir programla anılmıştı. Anma programına siyasi ve akademik çevrelerden de katılım olmuştu. Bu anma programını öğrenen Kemalist vesayetin kalemi Cumhuriyet gazetesi, İslami yaşam uğruna Kemalizm’e karşı dik duruşuyla bilinen ve idam edilen İskilipli Atıf Hoca hakkında uydurma tezviratlar ile karalama kampanyasına bu yılda devam etti.
Cumhuriyeti kuran kadroların vesayetçi gazetesi Cumhuriyet, muasırlaşma önünde engel olarak gördüğü tüm düşüncelerin, kişilerin, yapıların, uygulamaların, değerlerin ve sembollerin hızla ve acımasızca tasfiye edildiği karanlık bir dönemin kurbanı İskilipli Atıf Hoca’yı kriminalize etmeye devam ediyor.
Haberinde asıl suçluyu gizleyen Cumhuriyet, İskilipli Atıf Hoca’nın anılmasını suç işlenmiş gibi lanse ederek şu ifadelere yer verdi: “Çorum Valisi ve AKP’liler, Kuvayi Milliye düşmanının mezarının başında: Devlet erkânı İskilipli Atıf’ı andı”
İskilipli Atıf Hoca’nın İngilizlerden destek aldığını ve gerici olduğunu iddia eden vesayetin kalıntı gazetesi, “Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren ve Kuvayi Milliye’ye düşman Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf, ölümünün 95. yılında devlet erkânı ve AKP’lilerin de katıldığı törenle anıldı.” diye yazdı.
Cumhuriyet gazetesi haberinde Kuvayı Milliye düşmanı olarak lanse ettiği İskilipli Atıf Hoca’nın gerçekte kimin emriyle ve hangi gerekçe ile öldürüldüğünü ise her zamanki gibi yazmadı. Bunun yerine İskilipli Atıf Hoca ve Teali İslam Cemiyeti hakkında Kemalist tarih anlayışının yazdığı tarihten alıntılar ile olayı aktararak İstiklal Mahkemeleri devrine olan hayranlığını gösterdi.
HABERE YORUM KAT
Hani ölünün arkasından kötü konuşulmazdı?! Bu Kemalistler, bırakın kötü konuşmayı, düpedüz iftira atıyor be!
Yanıtla (0) (0)Bu malùm zihniyet ne derse tersi doğrudur, zavallı cehennem ehli..
Yanıtla (0) (0)Atif Hoca ve diger sehidlerimiz rahmetle yadedilecek, onlarin katilleri ve yoldaslari nefretle lanetlenecek
Yanıtla (0) (0)Hala bu tayfadan hak adalet ve özgürlük namına bir şey bekleyenlere veyl olsun. Adamaların İslam'a ve Müslümanlara olan kininde zerre kadar bir yumuşama yokken hala onlarla aynı safta yer alabilen Müslümanlara ne demeli bilmiyorum
Yanıtla (0) (0)Kahramanlar hain, hainler kahraman oldu işte tarihin uydurukçası
Yanıtla (0) (0)Ingiliz kanunlarını sehit Atıf hoca mi uyguladı kamal mi. Bunlar batı aşığı ve uşakları içimizdeki ingilizler. Allah onlara rahat yüzü yasatmasin bu ülkede. Her an kinlerinde bogulsunlar inşallah
Yanıtla (0) (0)Gerçek tarihimizden korkan bir millet haline geldik
Yanıtla (0) (0)İngilizlerden destek alanlar Atıf Hocayı idam ettirenlerdir.
Yanıtla (0) (0)Aslında esas mesele "ucuz insanların" bu tür yaklaşımları değil ; acaba Atıf hocayı ve o duruşunu bu ülkede kaç kişi biliyor tanıyor. O ucuz adamlar bilmeden aslında iyilikte yapıyor onlar yazmazsa çoğu muz hatırlamıyoruz bile.
Yanıtla (0) (0)