1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Vatan kurtarmak için haraç kesen ırkçılar…
Vatan kurtarmak için haraç kesen ırkçılar…

Vatan kurtarmak için haraç kesen ırkçılar…

Ümraniye’de Suriyeli bir esnafın dükkanında tehditler yağdırıp haraç kesen kişiler gözaltına alındı.

11 Temmuz 2024 Perşembe 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kayseri olaylarıyla iyice çığırından çıkan ırkçı saldırganlık Türkiye’yi kaosa sürükleme peşinde. Suriyeli nefretini körükleyenlerin nasıl bir tıynete sahip olduğunu görmek içinse Ümraniye Dudullu’daki haraç hadisesini görmek yeterli.

Bölgedeki Suriyeli  esnafların dükkanlarına giden şüpheliler esnaflara önce vergi levhası sordu. Çekinerek vergi levhasını gösteren Suriyeli esnaflara kaç yıldır bu dükkan açık diyen 3 şüpheli esnaflardan “10 bin lira haraç” istedi. Suriyeli esnaflar neye uğradıklarına şaşırırken şüpheliler esnaflara istedikleri parayı 2-3 gün içerisinde almaya geleceklerini de söyledi. Şüpheliler Suriyeli esnafa istedikleri parayı vermemeleri halinde kendilerine iş yaptırmayacakları tehdidinde bulundu. Yaşanan tehdit olayının ardından dükkânlarındaki güvenlik kamera kayıtlarını da alan Suriyeli esnaflar polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine yapılan incelemede 24 yaşındaki şüpheli M.D. ve B.D. ile 21 yaşındaki H.K.’yı ikametlerinde gözaltına aldı. Yapılan incelemede M.D.’nin uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımından 9 , uyuşturucu madde ticaretinden 2, güveni kötüye kullanmadan 3 ve taksirle yaralama, resmi belgede sahtecilik, suç eşyasının satın alınması ve motorsiklet hırsızlığından birer olmak üzere toplam 18 sabıkasının olduğu tespit edildi. B.D. ve H.K.’nın ise uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımından suç kaydı olduğu belirlendi. 4 Temmuz günü mevcutlu olarak adliyeye sevk edilen M.D., B.D. ve H.K. tutuklanarak Maltepe cezaevine gönderildi.

Suç makinesi olan ırkçılar işinde gücündeki insanları korkutarak geçim kaynaklarını ellerinden almaya çalışıyorlar. Bu ırkçılara neden böyle bir şey yaptıkları sorulsa “vatanımızı müdafaa ettik” diyeceklerine şüphe yok. Bir ırkçının işlediği suça kılıf bulmasından daha kolay ne var?

HABERE YORUM KAT

9 Yorum