1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Van’da Suriye Direnişine Destek Eylemi
Van’da Suriye Direnişine Destek Eylemi

Van’da Suriye Direnişine Destek Eylemi

Van'da Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu öncülüğünde Suriye direnişine destek eylemi düzenlendi.

17 Şubat 2012 Cuma 18:06A+A-

Van’da birçok İslami çevrenin bir araya gelerek oluşturduğu Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunun Cuma namazı sonrasında düzenlediği basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazı büyük ilgi gördü. Cenaze namazı yoğun bir katılımla Ulu Camii de kılındı.

Gıyabi cenaze namazından sonra Yıldırım Bozkurt basın açıklamasında bir bildiri okudu. Sık sık sloganlarla öfkesini dile getiren insanlar Esad rejimine ve destekçilerine lanet yağdırdı. “Esad direnme şeytanlara güvenme, Katil Esad Suriye’den defol!, Kahrolsun laik cuntalar , Yaşasın islami direniş, Tüm tağutlar Hakka hesap verecek, Zalimler için yaşasın cehennem vb. “  sloganlarının yükseltildiği eylemde daha sonra Suriyeli kardeşlerimiz için Muhammed Garip dua etti. Kalabalıkların aminlerle eşlik ettiği dua’dan sonra Rusya’nın Esad rejimine olan desteğini protesto etmek için Putin, Beşşar Esad ve Barak Obama’nın resimleri yakıldı. Topluluk dua ve tekbirlerle eylemi sonlandırdı.

van-suriye-20120217-01.jpg

van-suriye-20120217-02.jpg

van-suriye-20120217-03.jpg

van-suriye-20120217-04.jpg

van-suriye-20120217-05.jpg

van-suriye-20120217-06.jpg

van-suriye-20120217-07.jpg

van-suriye-20120217-08.jpg

van-suriye-20120217-09.jpg

van-suriye-20120217-10.jpg

van-suriye-20120217-11.jpg

van-suriye-20120217-12.jpg

van-suriye-20120217-13.jpg

van-suriye-20120217-14.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

GÜN, SURİYELİ KARDEŞLERİMİZLE DAYANIŞMA,

GÜN, İSLAMİ MÜCADELEYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR!

Suriye’de vahşetin boyutları her geçen gün daha da büyümekte. Yaklaşık bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde yaşanmakta olan işkence, zulüm ve katliam politikası Humus’ta icra edilen kitlesel kıyımla yeni bir evreye girmiş bulunuyor.

Aylardır uyguladığı tüm baskı ve sindirme politikalarına karşı halkın direnişini bastıramayan Baas rejimi direnişin yoğunlaştığı şehirlerden biri olan Humus’ta savunmasız halkı ağır silahlarla katletmekte. Humus’ta bir gecede yüzlerce Müslümanı şehid eden, binden fazla insanı yaralayan Beşşar Esed, zorbalık ve katliam noktasında bundan tam otuz yıl önce Hama’da on binlerce Müslümanı katleden babası Hafız Esad’ın yolunda yürüdüğünü tüm dünyaya gösteriyor.

Dün Hama katliamına gözlerini yuman dünya, bugün de sistematik bir biçimde Suriye halkının katledilmesini seyretmekte. Katil Baas rejimi katliam zincirine her gün yenilerini eklerken Suriye halkının feryadı uluslararası diplomasi koridorlarında boğulmakta. İçeriksiz kınama mesajları, göstermelik girişimler ve uluslararası siyasi çıkar hesaplarıyla etkisizleştirilen kararlardan öte bir şey yok.

Aylardır en değerli âlimleri, gençleri, yaşlıları, kadınları, çocukları kan içici Baas çetelerince katledilen Suriye halkı ödediği büyük bedele rağmen zulme ve zillete boyun eğmeme kararlılığından taviz vermezken, sadece Allah’a dayandığını meydanlarda en gür bir biçimde haykırdı ve haykırmaya da devam ediyor.

Açıktır ki, bu vahşi saldırılara, bu kitlesel katliamlara, işkence ve baskılara karşı taleplerinden geri adım atmayan bu halk acınmayı değil, örnek alınmayı hak ediyor. “Allahu Ekber” feryadıyla katil çetenin tanklarının, bombalarının, tüfeklerinin üzerine yürüyen bu halk hiç tartışmasız kendini özgürleştirmiş bir halktır. Kendi kaderini eline almış ve tarihe büyük bir özgürlük destanı armağan etmiştir. Tutsaklık zincirlerini büyük bedeller ödeyerek paramparça eden ‘Özgür Suriye Halkı’na bir kere daha selam olsun!

Bizler de “Allah u Ekber” diyoruz. Bugün Suriyeli kardeşlerimiz bizlere bir nefes kadar onurlu , özgür ve imanlı yaşamanın yeryüzündeki her şeyden daha değerli olduğunu gösterdiler ve tüm dünyaya haykırdılar: “ Bizler sadece Allah’a dayanıyoruz ve tüm despot sistemleri reddediyoruz.”

Bir tarafta on yıllardır gasp ettiği iktidarı halka karşı acımasız bir diktatörlük şeklinde sürdüren; emperyalist işgalcilerin dahi cesaret edemeyecekleri vahşet manzaralarını savunmasız halka karşı icra etmekten çekinmeyen; topraklarını işgal altında tutan Siyonistlere karşı yumuşak bir kedi, adalet isteyen halkına karşı ise yırtıcı bir aslan kesilen bir azınlık diktası, bir çete rejimi!

Diğer tarafta ise İslami inancını, kimliğini özgürce yaşamak istediği için on yıllardır türlü zulümlere, zorbalıklara maruz kaldığı halde inancından, kimliğinden taviz vermeyen ve işkenceyi, açlığı, ölümü göze alarak şerefli bir mücadeleyi sürdüren ve her türlü insanlık dışı uygulamalara, katliamlara maruz kalan kardeşlerimiz!

Biliyoruz ki, Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almak, onların özgürlük ve adalet haykırışlarına ses olmak, maruz kaldıkları bu vahşete tepki vermek Müslüman olmamızın, insan olmamızın gereğidir.

Rusya ve Çin’in Baas diktatörlüğüne sahip çıkmasını şiddetle kınıyoruz ve de lanetliyoruz. Aynı şekilde Siyonistlerin, Amerika’nın ya da diğer emperyalistlerin de Ortadoğu’ya müdahalesini şiddetle reddediyoruz, kınıyoruz ve lanetliyoruz…

Bizler buradan kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz.  Hep birlikte insanlığımıza sahip çıkalım ve hep birlikte haykıralım… Yaşasın zülme karşı direnişimiz, Yaşasın islami diriliş, Yaşasın islami hareket…

Zulme ve zillete boyun eğmeyenlere bin selam olsun!

SURİYE HALKIYLA DAYANIŞMA PLATFORMU ADINA

 YILDIRIM BOZKURT…

MUHAMMED GARİP’in yaptığı duanın metni:

Bismillahirrahmanirrahim: sen ki bizim Rabbimiz olan ALLAH’sın. Müminlerin canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın alansın. Senin yolunda öldürülenleri ölü saymayıp onları ebediyen diri kılansın. O kulları cennetlerinin en güzellerinde ağırlayıp,  peygamberlerin dahi gıpta etmelerini sağlayansın. Ey yüce Rabbimiz: bizi sana verdiği ahdi yerine getiren kullarından kıl. Hayatımızı sana adanmış bir hayat kıldığın gibi, ölümümüzü de senin yolunda şehadet ile süsle. Ey kahhar olan Rabbimiz, kaddafiyi, hüsnü mübarek’i kahr ettiğin gibi beşşar esat’ı da kahret ve saltanatını paramparça eyle. Suriyede’ki kardeşlerimize de yardım et ve onlara sabr-ı cemil’i bağışla. Onların ayaklarını islam üzre dosdoğru istikamette sağlam ve sarsılmaz kıl. Bizlerin tüm bu islam şehidleri gibi senin yolundaki ölümü saadet, zalimlerle yaşamayı ise zillet bellememizi sağla. Bizi dünyaya  ve içindekilere özen göstermeyen hür insanlardan kıl. Dünyanın esaretinden, mal ve makamın köleliğinden, hakka hami olmamanın zilletinden sana kulluğun özgürlüğüne, yolunda şehid olmanın saadetine yükselt. Bizim duamız ancak Sana’dır. Dualarımızı kabul eyle. Bizlere bu dünyada şehidlerin açtığı yolda yürümeyi, davalarında onlara varis olmayı ve sonunda onlar gibi şehadet ile Sana varmayı nasib et. Şehidlerin çağrısına kulak vermeyi, o çağrı ile islam’ın izzetli günlerine geri dönmemizi sağla. İslam ümmetini cephelerinde muzaffer kıl. İçimizden sana irtihal edenlerin şehadetini kabul eyle. Başta Filistin, Çeçenistan, Afganistan ve Suriye de olmak üzere dünyanın dört bir yanında islam için mücadele eden ve bu uğurda şehid düşen kardeşlerimizin şehadetini kabul et. O aziz şehidlerin şehadetini islam ümmetinin dirilişine, kurtuluşuna ve izzetli günlerin dönüşüne vesile kıl. İslam ümmetine şehidlerine sahip çıkma bilinci bahşet. Şüphesiz sen, her şeye gücü yeten ve her şeyi bilensin. AMİN VEL HAMDU LİLLAHİ RABBİL ALEMİN.  

HABERE YORUM KAT

29 Yorum