1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Van’da 164. Özgürlük Eylemi
Van’da 164. Özgürlük Eylemi

Van’da 164. Özgürlük Eylemi

VAHÖP'ün (Van Hak Ve Özgürlükler Platformu) düzenlemiş olduğu 164.Basın açıklaması Van Sanat sokağında yapıldı. Basın metnini Platform adına Gökkuşağı Derneği Yön.Kur.Üyesi Yekta ÖZEL okudu.

04 Haziran 2011 Cumartesi 22:35A+A-

Basın Açıklamasının Tam Metni:

HİÇ BİR KÖTÜLÜK İNANMIŞ VE KARARLI İYİLİĞİN KARŞISINDA DURAMAZ!

Açlığa mahkûm edilen bir halkın duçar olduğu eziyetlerden kurtarılması, dertlerine derman olunması için, Dünyanın birçok farklı Ülkelerinden yola çıkıp Gazze'ye giderek Gazze halkı ile buluşma özleminde olan özgürlük konvoyu, İsrail terör devleti tarafından Akdeniz de saldırıya maruz kalmıştı. Şiddet ve terörizme alışık olan İsrail, Filistin halkına uyguladığı kitlesel cezalandırmayı delme çabasında olan özgürlük konvoyuna da uluslar arası karasularda müdahale etmiş ve 9 Müslüman'ı şehit etmişti. Bu sefer çok bereketli geçmiş olup ve olayın üzerinden daha bir yıl geçmeden İsrail yanlısı diktatörler birer-birer düşmüş, buda terörist devletin sonu ve Özgür Filistin, Özgür Kudüs'e işaret etmektedir. Öyle umuyor ve inanıyoruz ki Haziranda yola çıkacak ikinci özgürlük filosu da bunun habercisidir. İnsan haklarını hiçe sayan ve uluslararası hukuka aykırı bu ölümcül kuşatmayı, yeryüzünün hak ve adalet düşkünü insanları olarak kırmalıyız. Biliyoruz ki hiçbir kötülük, inanmış ve kararlı iyiliğin karşısında duramaz. Bunun için sesimizi daha da yükseltiyor, özgür Filistin, özgür Kudüs ve özgür Gazze diyoruz.

Seçim yaklaştıkça meydanlarında üslubun ağırlaştığına tanık olmaktayız. Sürekli birbirlerine hakaret eden, küfreden üsluba, gerek iktidar ve gerekse muhalefet arasındaki seviyesiz polemikleri üzülerek takip ediyoruz. Siyasetin artık bu dilden uzaklaşması gerektiğini buradan siyasilere hatırlatmak istiyoruz. Hiçbir partinin önümüzdeki hafta yapılacak seçimde, halkı baskı altına alacak, özgür iradesine engel olmaya çalışacak fiil ve davranışlara pirim vermemesini, istiyor ve diliyoruz. Ayrıca bunun şimdiye kadar kimseye bir yarar getirmediği de aşikardır.

Seçime artık sayılı günler kala, ortam oldukça gerilmiş durumda. Özellikle doğu ve güneydoğuda durum biraz daha ciddi. Geçtiğimiz hafta Şırnak'ın Cizre ilçesinde İmam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı bir yurda Molotoflu ve havai fişekli saldırı sonucunda yurt yakılmış, yurtta kalan birçok öğrenci yanarak yaralanmıştır. Gerek bu saldırı ve gerekse bölgede iş yerlerine yapılan taşlamaların çok çirkin bir davranış olduğunu belirtiyor ve kınıyoruz.

ABD emperyalizmi, Nato'yu da yanına alarak halen Afganistan da, Irak da ve birçok İslam beldesinde sömürgeciliğini sürdürmektedir. Özellikle savaşın ve yoksulluğun gündelik yaşamın bir parçası haline geldiği, kadınların, çocukların umutlu bir gelecek hayal edemediği, birkaç kişilik ölümlerin "haber değeri taşımadığı" Afganistan'da Batılı güçler herhangi bir engel ve eleştiriyle karşılaşmaksızın bomba yağdırmaya devam ediyorlar. Dünya bütün bunlara kör ve sağır kesilmiş durumda. Bu insanların çığlığı her defasında vurdun duymaz Dünyanın duvarlarına çarpıp kendilerine geri dönüyor.

VAHÖP (Van Hak ve Özgürlükler Platformu) olarak Bütün Dünya kamuoyunu yaşanan bu zülüm ve haksızlıklara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

VAHÖP Adına

GÖKKUŞAĞI DERNEĞİ YÖN. KUR. ÜYESİ

Yekta ÖZEL

 

VAHÖP (Van Hak Ve Özgürlükler Platformu) BİLEŞENLERİ:

Gökkuşağı Derneği, İnsan-Der, Mazlumder Van Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen, Umut Işığı Derneği, Vim-Der, Ka-Der, Erdem-Der, Özgür-Der Van Şubesi, Verenel Derneği Van Şubesi.

HABERE YORUM KAT