1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Vahşi bir cinayetten nemalanan akbabalar iş başında!
Vahşi bir cinayetten nemalanan akbabalar iş başında!

Vahşi bir cinayetten nemalanan akbabalar iş başında!

Sıcaklığını koruyan Narin Güran cinayeti Kemalist akbabaları harekete geçirdi.

15 Eylül 2024 Pazar 22:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

Diyarbakır'da vahşi bir cinayete kurban giden Narin Güran, geçmişten beri Kürtlere, Müslümanlara hülasası "ötekilere" oryantalist bir göz ile bakan Kemalistleri tekrardan harekete geçirdi.

Bir taraftan Apoistler bu cinayeti Kur'an kurslarına yıkmaya çalışırken diğer taraftan da Kemalistler benzer bir kampanyayı örgütleyip sürdürüyorlar.

Şimdi de Sözcü TV, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliği ile masum Müslüman Kürt kızlarını "kurtarmak" için "Kardelen" projesi başlattı.

CHP lideri ÇYDD ve Atatürkçü Düşünce Derneği isimli yapılara ellerindeki belediyelerden tam destek çağrıları yaparken Sözcü TV de para toplama kampanyasına start verdi.

Narin'in küçük na’şını istismar etmek kasaları doldurmaya da başlıyorsa ahlaktan nasibi olmayanlar için sınır da olmaz haliyle!

Sözcü duyuruda bas bas bağırarak kızları feodaliteden, gericilikten kurtarmaktan bahsediyor. Bu kızları okutup cehaletten kurtaracaklarmış!

Asıl cahiliye nedir tartışması bir yana şu okuma meselesine de bir bakalım:

Bu meseleye ilgili Gazeteci Yıldıray Oğur'un verdiği bilgi şu şekilde:

"Diyarbakır merkeze 15 km uzaktaki mahallede Narin’in de okuduğu ikisi kadın dört öğretmenli ilkokul var. 10 dakika uzaklıkta fen lisesi, anadolu lisesi var. Aşiret, tarikat ‘feodalite’ yok. Cinayetin ‘cehalet’ ile ilgisi yok. Oryantalist önyargılarınız için mi bu kampanya?"

Vicdanlarını kompartmanlara ayıranların "kullanışlı ölüm" arayışlarına elbette şaşırmıyoruz. "Kardelen" projeleri ile yetiştirilen kızların Haribiye'de subaylara nasıl "peşkeş" çekildiğini mahkeme tutanaklarından yüzümüz kızararak okusak da ahlak endişesi olmayanların utanmalarını da beklemiyoruz.

Kemalizm zaten budur. Her yeni gelişme bunun altını tekrar tekrar çiziyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum