1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün'de Şehit Mahir'in naaşının iadesi talebiyle gösteri düzenlendi
Ürdün'de Şehit Mahir'in naaşının iadesi talebiyle gösteri düzenlendi

Ürdün'de Şehit Mahir'in naaşının iadesi talebiyle gösteri düzenlendi

Ürdün'de Kral Hüseyin Köprüsü operasyonunda 3 siyonist polisi öldüren Ürdünlü şehit Mahir El-Cazi'nin naaşının Ürdün'e teslim edilmesi talebiyle gösteri düzenlendi.

15 Eylül 2024 Pazar 15:02A+A-

İşgal altındaki Batı Şeria ile Ürdün arasındaki Allenby Köprüsü Sınır Kapısı yakınlarında düzenlediği operasyonla 3 siyonist polisi öldüren Mahir el-Cazi olay yerinde işgalciler tarafından şehit edilmişti.

İşgal ordusu Al Jazi'nin “Ürdün'den bir kamyonla bölgeye yaklaştığını, kamyondan indiğini ve vurularak öldürülmeden önce köprüde görev yapan İsrail güvenlik güçlerine ateş açtığını" ve saldırının ardından üç siyonistin olay yerinde öldüğünü açıkladı.

Ürdünlü şehidin şehit olmadan önce yazdığı mektup ortaya çıkmış ve şunları yazmıştı:

Selamün Aleyküm

Sevgili anneme ve babama; hakkınızı helal edin ve benden razı olun, çünkü ben Allah'ın izniyle şehidim, Elhamdülillah.

Benden bahsetmenizi istemiyorum, fakat benim gösterdiğim tavırdan bahsedin, belki bu, ümmetimizin evlatları ve özellikle neşmi Ürdün evlatları için baki bir motivasyon olur. Gazze'de, Filistin'de kardeşlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza yönelik korkunç katliamlar işleyen Siyonist işgalcilere karşı bir duruş sergilemelerini istiyorum... Kardeşlerim İslam evlatları eğer dininiz yoksa en azından sizde kıskançlık ve izzet olsun.

 

Kardeşiniz Mahir Diyab El-Cazi..

Mahir el-Cazi'nin naaşı hala siyonistlerin ellerinde ve ülkesinde teslim edilmiş değil. Siyonist makamlar konuyla ilgili araştırmalarının sürdüğünü söyleyerek detaylı bir açıklama yapmaktan kaçınıyorlar.

Ürdün halkı şehidin cenazesinin iade talebiyle ülke genelinde protestolar düzenledi. Protestolara çok sayıda insan katılarak şehidin davasını sahiplendiler.

a-044.jpg

b-045.jpg

c-033.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum