1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. UNRWA Gazze'deki yardım faaliyetlerini geçici olarak durdurdu
UNRWA Gazze'deki yardım faaliyetlerini geçici olarak durdurdu

UNRWA Gazze'deki yardım faaliyetlerini geçici olarak durdurdu

Birleşmiş Milletlerin Filistin Ajansı (UNRWA) Planlama Direktörü Sam Rose, işgal rejiminin Filistin'in merkezindeki zor yerinden edilmesi nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki yardımların geçici olarak askıya almak zorunda kaldıklarını duyurdu.

27 Ağustos 2024 Salı 15:30A+A-

UNRWA Planlama Direktörü Sam Rose, New York'ta düzenlenen basın toplantısına video konferans yoluyla katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rose, işgalcilerin zorla Filistinlileri göçe zorlaması nedeniyle milyonlarca Filistinlinin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rose, ağustos başından bu yana işgal rejimin Gazze halkını 13 kere yerinden göçe zorladığıyla ilgili olarak, "BM'nin ana operasyon merkezinin bulunduğu Deir al-Balah kasabası ve çevresindeki israil tarafından belirlenen insani yardım bölgesinin bazı kısımlarını kapsayan tahliye emirleri, personelin hızla yer değiştirmesini ve ekipmanları geride bırakmasını zorunlu kıldı." dedi.

Göçe zorlaması sonrasında yardım faaliyetlerini geçici olarak durdurmak zorunda kaldıklarını belirten Rose, "Bugün içinde bulunduğumuz koşullarla teslimat yapamıyoruz. İnsanların bize orada ihtiyaç duyması nedeniyle ayrılmıyoruz. Tam da bu koşullar altında Gazze'de çocuk felci son zamanlarda yeniden ortaya çıktı. Aşılar geldi. Aşılama programlarının geçmesine ve başarılı bir şekilde uygulanmasına izin verecek sakinlik, insani duraklamalar çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT