1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Umre'de Filistin paylaşımı yapan Diyarbakırlı genç kız gözaltına alındı
Umre'de Filistin paylaşımı yapan Diyarbakırlı genç kız gözaltına alındı

Umre'de Filistin paylaşımı yapan Diyarbakırlı genç kız gözaltına alındı

Muhsine Topaloğlu'nun Umre ziyareti için bulunduğu Suudi Arabistan'da gözaltına alındığı bildirildi.

14 Ağustos 2024 Çarşamba 13:45A+A-

Umre yapmak için 19 Temmuz'da özel bir turizm şirketiyle Suudi Arabistan'a giden Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Muhsine Topaloğlu'nun Suudi güvenlik birimlerince gözaltına alındığı bildirildi.

Topaloğlu'nun 21 Temmuz günü Medine'de bulunduğu sırada sosyal medyadan Mescid-i Nebevi'nin fotoğrafı ile paylaştığı "Filistin'de direnişe devam, mücahitlere selam" mesajı nedeniyle gözaltına alındığı ifade edildi.

Aynı gün saat 23.00 sularında kaldığı otele baskın düzenlenen 24 yaşındaki genç kız, tur rehberiyle birlikte gözaltına alındı. Tur rehberi serbest bırakılırken Muhsine Topaloğlu gözaltında tutulmaya devam edildi.

Ailesi, 21 Temmuz'dan bu yana kızlarından haber alamadıklarını ifade ederek Türkiye'nin Cidde'deki konsolosluğuna başvuru yaptı.

Topaloğlu'nun amcası da sosyal medyada yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Yeğenim Muhsine Topaloğlu umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan’da Filistin lehinde paylaşım yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 21 Temmuz’dan beri haber alamıyoruz. Devlet büyüklerimizin yardımlarını bekliyoruz."

Konu ile ilgili HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı da açıklama yaptı. Açıklamada, Muhsine Topaloğlu'nun haksız ve keyfi bir şekilde gözaltına alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı olarak hem Türkiye'de hem de Suudi Arabistan'da olayın yakın takipçisi olduğumuzu bildirirken ibadet ve özgürlük hakkı elinden alınan Muhsine Topaloğlu'nun bir an önce hürriyetine kavuşması için Dışişleri Bakanlığını, Adalet Bakanlığını ve Diyanet İşleri Başkanlığını sorumluluk ve inisiyatif almaya davet ediyoruz."

ekran-goruntusu-2024-08-14-124630.png

                                                                                                                         Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT

5 Yorum