1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye'nin sınır dışı ettiği sığınmacı rejim tarafından işkenceyle öldürüldü!
Türkiye'nin sınır dışı ettiği sığınmacı rejim tarafından işkenceyle öldürüldü!

Türkiye'nin sınır dışı ettiği sığınmacı rejim tarafından işkenceyle öldürüldü!

Türkiye tarafından sınır dışı edilen Suriyeli bir sığınmacının Esed rejimi tarafından Halep'te yakalandığı ve işkence sonucu hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

12 Eylül 2024 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'de yaşayan Suriyeliler rejimin işkence ve katliamlarından kaçarak bu ülkeye sığındılar. Irkçı medya ve siyasetçilerin oluşturduğu algı sebebiyle bir süredir Suriyelilere yönelik büyük bir önyargı oluştu. Siyasi iktidar ise oluşan bu atmosfer sebebiyle mülteciler konusunda kimi zaman tavizkar tavırlar içerisine girebiliyor.

Suriyeli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre  33 yaşında evli ve iki çocuk babası olan mühendis Abdülgani Munir, Türkiye'den Suriye'nin kuzeyindeki Azez kentine sınır dışı edildi. Ancak Suriye'de Esed rejimi askerleri tarafından tutuklandı ve birkaç gün sonra işkence izleri taşıyan cansız bedeni ailesine teslim edildi.

whatsapp-image-2024-09-12-at-14-33-36.jpeg

Türkiye'de kimi çevrelerin son aylarda dile getirmeye başladığı "Esed ile normalleşme" söylemlerinin ne kadar içi boş olduğunu kanıtlayan bu durum Suriye'de hiçbir şeyin normalleşmediğini ve Esed canisinin ilk günkü gibi kendi halkına düşman olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin ise Suriyeli mültecileri Suriye'ye yollamasının sebep olacağı insanlık dışı durumun farkına varması gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum