1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye'de daha önce kimler için "milli yas" ilan edildi?
Türkiye'de daha önce kimler için "milli yas" ilan edildi?

Türkiye'de daha önce kimler için "milli yas" ilan edildi?

Şehit İsmail Heniyye için devlet nezdinde ilan edilen yas ırkçıların İslam düşmanlığını körükledi. Zafer Partililer Bursa'da provokasyona girişirken Türkiye'nin "milli yas" karnesi oldukça ilginç...

02 Ağustos 2024 Cuma 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan kararla ilan edilen “milli yas” Türkiye’deki İslam düşmanlarını ve ırkçıları öfkelendirdi. Erdoğan’ın “Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin şehadeti sebebiyle, yarın (2 Ağustos Cuma) 1 günlük millî yas ilan edilmiştir. İsmail Heniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yâd ediyor, şahsım ve Milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum.” sözleriyle açıkladığı yas kararı sebebiyle başta İYİ Parti ve Zafer Partisi olmak üzere ırkçılardan tepkiler yükseldi.

 

 

Zafer Partililer Bursa’da bayrakların İsmail Heniyye için yarıya indirilmesini kabul etmeyerek tekrardan eski haline getirdiler. Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın hesabından paylaşılan görüntüler ırkçıların hiçbir sınırı olmadığını gözler önüne seriyor.

ekran-goruntusu-2024-08-02-162525.png

 

İşin ilginç tarafı ise Türkiye’deki devlet geleneğinin kimler için “milli yas” ilan ettiği incelendiğinde ortaya çıkıyor. 20 Ocak 1936 tarihinde İngiltere Kralı V. George öldüğü için Türkiye’de üç günlük bir milli yas ilan edilmiş. 1 Şubat 1941 tarihinde ise diktatör olarak nitelenen Yunan General Metaksas öldüğünde milli yas ilan edip ülkede bayrakları yarıya indirilmiş.

whatsapp-image-2024-08-02-at-16-07-06.jpeg

gt99gy-xyaaia-k.jpg

Türkiye Cumhuriyeti açısından bu örnekler düşünüldüğünde İsmail Heniyye için “milli yas” kararı oldukça sıra dışı bir tutum olarak tarihe geçti bile. Siyasi iktidarın bu değerli hamlesine tepki gösteren İslam düşmanı ırkçılara hukuk çerçevesinde müdahale edilip edilmeyeceğini ise ilerleyen günlerde göreceğiz...

HABERE YORUM KAT

6 Yorum