1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye vatandaşı ile evli olan üç çocuk annesi Suriyeli sınır dışı mı edilecek?
Türkiye vatandaşı ile evli olan  üç çocuk annesi Suriyeli sınır dışı mı edilecek?

Türkiye vatandaşı ile evli olan üç çocuk annesi Suriyeli sınır dışı mı edilecek?

Türkiye vatandaşı Hasan Dönmez ile resmi nikahlı olan Suriye uyruklu Dua Dönmez, Göç İdaresi tarafından sınır dışı edilmek üzere evinden alınınca geride eşi ve 3 çocuğu kaldı.

01 Ekim 2024 Salı 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Bingöl nüfusuna kayıtlı Hasan Dönmez yaklaşık 8 yıl önce Suriye uyruklu Dua Dönmez ile evlendi. Eşi Dua Dönmez ile birlikte yaşayan Hasan Dönmez’in bu evlilikten 3,5 ve 7 yaşlarında da 3 çocuğu bulunuyor.

Göç İdaresi tarafından Dönmez ailesine deport tebligatı yapılınca aile ciddi bir mağduriyet ile karşı karşıya kaldı. Eşinin polis tarafından 26 Eylül 2024 Perşembe günü Bingöl’de ikamet ettikleri evden zorla alındığını söyleyen Hasan Dönmez, 3 çocuğu ile birlikte çaresiz durumda bırakıldığını söyledi.

Yaşananları hukuksuzluk olarak nitelendiren Hasan Dönmez, “Yaklaşık 8 yıldır evliyiz ve resmi nikahımız var. Göç İdaresi tarafından geldiklerini söyleyen polisler eşimi zorla alıp Gaziantep’e geri gönderme merkezine götürdüler. Ben ve çocuklarım çaresizce ortada kaldık. Kimseye bir zararımız ve suçumuz olmadığı halde neden hukuksuzca işlem yapılıyor? Bu çocuklara hiç mi acımıyorlar? Hiçbir mahkeme kararı ve suç olmadan nasıl böyle bir şey yapılabilir. Çocuklarım günlerdir ağlıyor ve ben de çaresizim. Çocukları annelerinden ayırmak hangi kanuna hangi vicdana sığar?” dedi.

İlgili kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Hasan Dönmez, “Rica ediyoruz bu yanlıştan dönülsün ve eşimin tekrardan evine ve çocuklarına dönmesine izin verilsin.” diyerek yetkililerin sorumlu davranması gerektiğini hatırlattı. Dönmez, çaresizce bekleyişinin sürdüğünü, resmi kurumlardan müjdeli haber beklediklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum