Türk Milli Nükleer Vurucu Misyonu!..
Sakın bunu, bugünlerde nükleer teknolojiye geçmek dev adımlar atan Türkiye'nin yeni askeri/stratejik gücü şeklinde anlamayın. Nükleer silahlara sahip ülkelerin “stratejik silahlar” olarak adlandırdığı, en ciddi askeri caydırıcılık unsuru olan nükleer gücü ile de karıştırmayın. Adındaki “Türk” ifadesinden de kimse bunun gerçekten Türkiye'ye ait olduğunu sanmasın. Bu bir Amerikan gücü. ABD'nin, Anadolu topraklarına yerleştirdiği, yıllardır burada olan nükleer silahlar böyle anılıyor: Türk Milli Nükleer Vurucu Misyonu!..
Hani yoktu! Türkiye'deki nükleer bombalarla ilgili kim ne biliyor? Bir çok ülke, benzer silah stoklarına karşı çıkarken bu ülkenin insanı hemen yanıbaşında duran tehlikeli silahlardan haberdar bile olamıyor. Türkiye'den askeri ve siyasi çevrelerden hiç kimsenin ağzından Anadolu'nun bir çok bölgesine yerleştirilen nükleer bombalarla ilgili tek bir cümle bile alamazsınız. Neden? Neden bu ülke ile ilgili her gerçeği başkalarından öğrenmek zorundayız? Türkiye'de kaç atom bombası var? Bunlar nerelerde? Kaç yıldır bu ülkede? Hangi amaçlar için kullanıldı, kullanılıyor? Bu soruların hiçbirinin cevabını bu ülkenin yetkili organlarından alamazsınız. Ama cevapları Batı medyasında, yetkili siyasilerin açıklamalarında, askeri kararlarda ve raporlarda açıkça görürsünüz.
Bunun gibi daha kaç gerçek var başkalarından öğreneceğimiz! CIA'nın Türkiye'de gizli cezaevi var mıdır? İncirlik esir ticareti için nasıl kullanılmıştır? İşkence uçaklarına kimler izin vermiştir? İzinlerin altında kimlerin imzası vardır? Yıllarca TBMM'de oylanan, her siyasi partinin tartışmasız evet dediği Çekiç Güç'le ilgili kararların arkasında kimler vardır? Asla cevabını bulamazsınız. Kamuoyunu çok yakından ilgilendiren, hatta rencide eden, korkutan konularla ilgili bile cevap alamazsınız… Dahası merakınız yadırganır. Sizin bile bildiğiniz gerçekler yalanlanır. Ancak başka ülkelerin yönetimleri kendi kamuoylarına bu yönde açıklamalar yapar da öylece ortada kalırsınız?
Konuya gelelim:
ABD Hava Kuvvetleri'nin son resmi raporunu değerlendiren Amerikan Bilimciler Federasyonu “İncirlik'teki Amerikan nükleer başlık depolarının ve personelin yetersiz olduğu”nu, bu silahların güvenliğinin sağlanamadığını açıkladı. Bütün Avrupa'da nükleer silahların güvenliğinin tehlikede olduğu belirtilen raporda Avrupa genelinde 200 ila 350 arasında savaş başlığı bulunduğu, bunların 50 ile 90'ının İncirlik'te olduğu belirtiliyor. Daha önce Balıkesir gibi değişik üslere dağıtılan bu silahlar şimdi İncirlik üssünde bir arada tutuluyor.
Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir başka gelişme oldu. ABD'nin Londra'nın 70 mil kuzeydoğusundaki RAF Lakenheath hava üssünden son atom bombalarını da çektiği açıklandı. Bu bombaların çekilmesiyle İncirlik, Avrupa'daki en yüksek Amerikan atom bombasına sahip tek üs haline geldi. Ardından; 50 ve 20-40 arası atom bombası bulunan İtalya'nın Aviano ve Ghedi Torre üsleri geliyor. Belçika (Kleine Brogel), Almanya (Büchel) ve Hollanda (Volkel) ABD atom bombasına sahip diğer ülkeler. Bu ülkelerdeki bomba sayısı 10–20 arasında tahmin ediliyor. Konuyla ilgili raporun İncirlik başlığı altında, üssün 2005 ve 2008'de denetime tâbi tutulduğu, 2005'te Türk Hükümeti'nin bazı kısıtlamalar getirdiği yazılı. Ancak buradaki asıl ilginç not şu: “Türk Milli Nükleer Vurucu Misyonu'nu büyük ihtimalle sonlandırıldı…”
Soğuk Savaş yıllarında Avrupa'ya binlerce atom bombası yerleştiren ABD, 2005 yılı itibariyle Avrupa topraklarında hâlâ 480 nükleer bomba bulunduruyordu. Bu bombaların 90'ı Türkiye'deydi... İncirlik'te yani… (National Resources Defense Council, Nuclear Weapons in Europe , February 2005) Yukarıda verilen kaynak, Balıkesir ve Akıncı üslerinin büyük oranda boşaltıldığını ancak bu termonükleer B61 bunker buster bombalarının hâlâ İncirlik'te tutulduğunu, dahası bu bombaların Soğuk Savaş dönemindeki gibi nükleer güçleri değil, nükleer silahı olmayan Ortadoğu ülkeleri için (İran) orada tutulduğunu söylüyor. Ve bir bilgi daha; Aynı raporda, 1992 ve 1994 yıllarında Konya'da nükleer saldırı tatbikatları yapıldığı, ABD ve NATO pilotlarının bu silahları nasıl kullanacağına dair eğitildiği belirtiliyor.
Yani; bütün Avrupa'da nükleer silahlar azaltılırken Türkiye'deki sayı aynen korundu. Sadece, değişik ABD üslerinde bulunan bombaların hepsi İncirlik'te bir araya getirildi. Konya Ovası'nda Anadolu Kartalı adı altında yapılan tatbikatları biliyoruz. Ancak bölgede nükleer saldırı için, bölgesel nükleer savaşa hazırlık için de tatbikatlar yapılıyor.
İran-ABD/İsrail krizi önümüzde duruyor. Kriz, nükleer anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. Türkiye nükleer çalışmalara gidiyor. Bölgedeki 12 ülke daha nükleer teknolojiye geçiyor. Bütün bu gelişmeler arasında İncirlik'teki 90 nükleer bombayı nereye koyacağız? Dahası, İstanbul'un ortasında kaçırılan/kaçan, İran'ın nükleer sırlarına vakıf general Ali Rıza Asgeri'nin de İncirlik'te ağırlandığı iddia ediliyor. Guantanamo esirlerinin ağırlandığını zaten biliyoruz.
İşte İncirlik'teki o 90 bomba, “Türk Milli Nükleer Vurucu Misyonu” oluyor. Ne dersiniz!...
YENİ ŞAFAK
YAZIYA YORUM KAT