1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus diktatörü Kays Said'in rakipleri birer birer hapsediliyor
Tunus diktatörü Kays Said'in rakipleri birer birer hapsediliyor

Tunus diktatörü Kays Said'in rakipleri birer birer hapsediliyor

​​​​​​​Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'e seçimlerde rakip olmak için öne çıkan isimlerden Safi Said hapsedildi.

22 Ağustos 2024 Perşembe 23:44A+A-

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak isteyen ancak adaylıktan çekilmek zorunda kalan Tunuslu eski bir parlamenter, Cezayir sınırını yasa dışı yollardan geçtiği iddiasıyla tutuklu yargılanmak üzere gözaltına alındı.

Eski bir gazeteci olan ve Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in muhalifleri arasında yer alan 70 yaşındaki Safi Said, "2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sahte imza kullandığı" gerekçesiyle geçtiğimiz Haziran ayında dört ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Salı günü, Tunus'un batısındaki Kasreyn'de bir mahkeme "Safi Said ve bir arkadaşının komşu bir ülkenin sınırını yasa dışı olarak geçtikleri gerekçesiyle tutuklanmasına" karar verdi.

Safi Said, 6 Ekim'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri için bu yılın başlarında adaylığını açıklamış, ancak daha sonra yarıştan çekilerek seçimleri "kötü bir maskaralık" olarak nitelendirmişti.

Safi Said böylece Kays Said'i eleştiren ve yargılanarak hapse atılan bir dizi siyasi ismin arasına katıldı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Salı günü yaptığı açıklamada Tunuslu yetkililerin "en az sekiz muhtemel aday hakkında dava açtığını, bu adayları mahkum ettiğini ya da hapse attığını" belirtmişti.

Tunus bir süredir ülkede muhaliflerine yönelik baskı siyasetiyle öne çıkan ve "tek adam rejimi" kurmakla suçlanan Kays Said tarafından yönetiliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum