1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. TİKA'dan Lübnan'a insani yardım
TİKA'dan Lübnan'a insani yardım

TİKA'dan Lübnan'a insani yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İsrail saldırıları altındaki Lübnan'da insani yardım malzemesi dağıttı.

02 Ekim 2024 Çarşamba 22:28A+A-

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in saldırılarının ardından Lübnan'da oluşan insani kriz nedeniyle acil yardım faaliyetlerine başlandığı belirtildi.

Yardıma ihtiyaç duyan bölgelere destek verildiğine dikkati çekilen açıklamada, 4 bin yatak ve battaniye ile 5 ton hijyen malzemesinin dağıtıldığı duyuruldu.

Yardımlar, Lübnan'da 100'den fazla noktaya ulaştırıldı

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin koordinasyonu ve desteğiyle yardımların yerel makamların iş birliğinde Lübnan'da 100'den fazla noktaya ulaştırıldığı belirtildi.

Yardımlardan Lübnanlıların yanı sıra, Lübnan'ın kuzeyinde yaşayan Türkmenlerin, Suriye Türkmenlerinin, Beyrut'taki Mardin kökenli soydaşların ve kamplarda yaşayan Filistinli mültecilerin de faydalandığı aktarıldı.

Ayrıca, barınma merkezine dönüştürülen Bir Hassan Turizm Okulu ile Osmanlı dönemi eseri Beyrut Askeri Rüştiyesi binasında eğitim faaliyetlerini sürdüren Beyrut Hasan Halit Lisesi'ne de ilave acil yardımların ulaştırıldığı bildirildi.

İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'ın güneyinden kuzeyine doğru bir göç dalgasının yaşandığı ve Lübnan hükümetinin okullar ile kamu kuruluşlarını yerinden edilen Lübnanlıların barınması için açtığı hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT