1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Teşhirciliğe kılıf aranıyor!
Teşhirciliğe kılıf aranıyor!

Teşhirciliğe kılıf aranıyor!

28 Şubat’ta başörtüsü zulmüne karşı çıkmak ile teşhirciliği savunmanın aynı şey olmadığını Ahmet Hakan bilmiyor mu?

14 Haziran 2024 Cuma 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nin mezuniyet töreninde yaşananlar birkaç gündür Türkiye’nin gündeminde. Okul idaresinin “uygunsuz kıyafetler” giymeleri sebebiyle bazı öğrencilerin mezuniyet törenine katılmasına izin vermediği iddia edildi.

Görüntülerin ortaya çıkardığı gerçek ise henüz liseden yeni mezun olmuş insanların teşhircilik dayatmasına göre hareket ettiğini gösteriyor. Türkiye’de kadın ve erkek bedeninin teşhiri sol-seküler çevreler tarafından “özgürlük” olarak ifade edilip dayatılıyor. Genç yaşta insanlar da bedenlerini sergileyerek ön plana çıkmanın ahlaki olarak ne kadar düşkün bir durum olduğunu kavrayamadıkları için bu dayatmanın kurbanı oluyorlar. Bu hadisede öğrencilerin tek mağduriyetinin modern ifsad kültüründen kaynaklı olduğunu söylemek mümkün özetle!

Olayın bir de başka bir boyutu var. Muhafazakar çevrelere yakın olan bazı isimler de “özgürlük” söyleminin onlara sağladığı imkanlardan faydalanmak için hemen kolları sıvamışlar. Ahmet Hakan, Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde yaşanan olayı 28 Şubat ile benzerlik kurarak değerlendirip okul idaresini ise “FETÖ” ile ilişkilendiriyor.

Çocukları sırf kılık kıyafetleri yüzünden okula almayan okul müdürü hakkında bir tahkikat yapılmasında fayda görüyorum.

Çünkü bu denli esaslı bir kışkırtmayı, ancak FETÖ zihniyetinin yapabileceğini düşünüyorum.

*

- İnsanın aklına doğrudan 28 Şubat sürecini getiren.

- “Bunlar da 28 Şubatçılar gibi zulmediyor” dedirten.

- 28 Şubat zulümlerini bir anlamda temize çeken.

Böyle bir girişim, ancak FETÖ’vari bir kışkırtma olabilir.

Fıkra deseniz komik değil makale deseniz ciddiyetten uzak bu akıl dışı yaklaşımıyla Ahmet Hakan, 28 Şubat’taki başörtüsü zulmü ile Gebze’deki okul idaresinin teşhircilik karşıtı duruşunu eşitliyor. Tekrar ifade etmek gerekirse başörtüsü özgürlüğü ile çıplaklığı savunmak Ahmet Hakan için aynı şey!

Özellikle yaz aylarında erkek kadın fark etmeksizin insanların bedenlerini sergilemek için giriştikleri yarış ile insanın dini aidiyet, kimlik ve ahlak gibi değerler etrafında tercih ettikleri tesettürü eşitlemek abesle iştigal etmektir. Bu saçmalığa imza atarken bir yandan da “FETÖ” kartını kullanmak ise teşhircilik ile sorunu olmayan bir ahlaksıza yakışır anca! 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum