Temmuz dergisinin 62. sayısı çıktı!
Aylık Edebiyat-Sanat-Fikriyat dergisi Temmuz’un, Mart 2022 tarihli 62. sayısı çıktı.
İnsanoğlu, insan olduğunu ne kadar sorgulamadır hayatında…“Öyle Bir Dil Hayal Ediyorum ki, Sözcükleri Yumruk Gibi Çeneyi Dağıtacak” diye başlıyor Temmuz dergisi.
"62. sayı ve etiyle, kemiğiyle, ruhuyla, bedeniyle sorgulatıyor hayatı"
Edebiyat, sanat ve fikriyat alanlarında birçok türden eseri barındıran Temmuz’un 62. sayısının kapağını, dumanlı dağların ardından muştulu haberler getiren ıslak yeleli atın narin gövdesi süslüyor…
“Yeni Başlayanlar İçin Şeyh Cerrah Dersleri” isimli Süleyman Ceran’ ın kaleminden dökülen giriş yazısında, Kudüs ve Şeyh Cerrah Mahallesine dair bilgiler sunuluyor. “Şiir Okuma Günlüğü ” başlığı ile Murat Güzel’in şiir üzerine açıklayıcı yazısını okurken, “Sultan Abdulhamid'in Mûsikî Dünyası” isimli Mehmet Ali Aslan’ ın tarihi anlatısı, “Derviş Ve Ölüm”, “Tolstoy Kompleksi” veya “Kendisinin Tersi Olan Birine Dönüşen İnsan” Hikâyemize Dair konulu Osman Sevim kitap tahlili ile birlikte açıklayıcı bir metin sunarken, “İç Dünyanın Dış Dünyadaki İletişim İpi” konulu düşünce yazısı Mehmet Mortaş’ın kaleminden damla damla dökülüyor benliğe…"Hayır, Şam sadece benim şehrim değil, sadece Şamlıların şehri de değil, herkesin şehri..." diyen Suriyeli romancı Fevvâz Haddâd ile Röportajı yer alıyor Peren Birsaygılı Mut’ tan Soner Akdağ’ın Arapça’dan çevirisi ile.
Derginin bu sayısında birçok güzel şiir de yer alıyor. Bu sayıya şiirleriyle katkı sağlayan şairler: Hayrettin Orhanoğlu, Serdar Bülent Yılmaz, Mustafa Yılmaz, Nurettin Durman, Tayyib Atmaca, Tuncay Yerlikaya, Mubin Burak Çelik, Ahmet Şen, Özlem Eylül Öz,
Hayatın zorluklarını aşmanın bin bir zorlukları vardır şüphesiz, kimisi küçük bir bebeğe umut bağlarken, kimisi bir dostu kaybetmenin acısı içinde ayakta durmayı başarır, kimisi de geçmişiyle hesaplaşırken geleceğin umuduna tutunarak seslenir. İnsan manzaraları sunarak birçok hikâyeyi farklı bakış açılarıyla öykülere de yer veren 62. sayıda öykü alanında eser veren yazarlar ise şunlar: Serkan Akın, Deniz Burak, Bünyamin Sevim, Muhsin Küllüoğlu, Mustafa Bilgücü.
Fatih Demir “Amerikan İstihbaratının Görünen Yüzü İllüzyondan mı İbaret?” isimli yazısında sinemanın insan üzerindeki etkisine dair notlar sunarken, ”İslam Dünyasında Seyahat” isimli Peren Birsaygılı Mut ve “Yokuşa Akan Sular'ın Şehri, Şehirlisi” ile Sadık Koç’ un kaleminden kitap tahlilini, “Amerika’da Köleleştirilmiş Müslümanların Tarihi Ömer İbn-i Said” biyografisi ile Ümit Köksal’ı okurken, “Şiir ve Gelenek Üzerine Konuşmalar” adlı yazısıyla Selim Erdoğan’ nı, “İçimizdeki “Çatlak” isimli Murat Kaya’ nın sinema eleştirisini okumaktayız.
Dergi, Muvaffak Kat’ın çizimiyle okuyucuyu derin düşüncelere sevk ederken, içeriğinin zenginliği ve iddialı eserleriyle okuyucuya son cümlesini bırakarak veda ediyor.
HABERE YORUM KAT