Temmuz Dergisi’nin 33. Sayısı Çıktı
Aylık edebiyat, sanat ve fikriyat dergisi Temmuz, 33. sayısıyla raflardaki yerini aldı. Derginin bu ayki sayısında da okuyucuya yine zengin bir içerik sunuluyor.
Temmuz dergisi 33. sayıda kapağa “Yara insanın tarihidir!” sözlerini taşımış. Kapak görseli ise güncele atıfla Suriyeli muhacirlere karşı sergilenen ırkçılığa bir cevap niteliği taşıyor. Derginin arka kapağı geçtiğimiz günlerde Mısır’da mahkeme salonunda hayatına kaybeden Şehid Muhammed Mursi’ye ayrılmış. “Sîretten Sûrete” isimli giriş yazısında, baktığımız ve gördüğümüz dünya arasında bocalayan insanın serüvenine değinilmiş.
Temmuz her zamanki gibi Üstad Hasan Aycın’ın bir çizgisi ile sayfalarını aralıyor. 33. sayıda birçok güzel şiire de yer verilmiş. Bu sayıya şiirleriyle katkı sunan şairler: Mustafa Uçurum, Ali Emre, Abdurrahman Akpınar, Tunay Özer, Tuncay Yerlikaya, Necati Atilla Soykan, Sadık Koç, Mehmet Akif Öztürk, Ahmet Laçin, Mahmut Yavuz, Osman Hasdemir, Ferhat Nitin, Yunus Çolakoğlu.
Temmuz sayısında öykü türünde de farklı hikâyeleri okuyucuyla buluşturan metinler yer alıyor. 33. sayıda öyküleriyle dergimizde yer alan isimler: Deniz Burak, Ümit Köksal, Davut Güner, Muhsin Küllüoğlu, Hakan Kaya, Merve Can.
33. sayıda; Mehmet Mortaş “Susuz Hayaller”, Serkan Akın “Kuşlar ve Sesleri” başlığını taşıyan denemeleriyle yer alıyorlar.
Temmuz’un 33. sayısında kitap ve yazar değerlendirmeleri de yer almakta. Murat Koç “Doğu ve Batı Arasına Sıkışan Bir Düşünür” isimli çalışmasında Peyami Safa’nın yaşamını, düşüncelerini ve edebi anlayışını irdeliyor. Necmi Küçük “Zarkâu’l-Yemâme’nin Önünde Ağlamak” başlığı altında ünlü Arap şair Muhammed Emel Dongol’u tanıtıyor ve Dongol’un Altı Gün Savaşları bağlamında bir Arap efsanesine atıfla yazdığı şiirin çevirisini sayfalarımıza taşıyor.
Naman Bakaç, “Şirin’in Düğünü Romanının Göstergebilimsel Açıdan Okuma Denemesi” isimli çalışmasında Cihan Aktaş’ın mezkûr romanını farklı ve ilgi çekici bir yöntemle analiz ediyor. Bu sayıda Mustafa Özel, Adem Turan’ın “Ateşte Yıkanmış Atlar” isimli şiir kitabını, Ercan Ata ise Şadi Kocabaş’ın “Bir Yol Var Aramızda” adlı şiir kitabını okuyucuya tanıtıyorlar. Mehmet Akif Öztürk de Temmuz sayısına Nermin Yıldırım’ın “Misafir” isimli romanını değerlendirerek katkıda bulunuyor.
33. sayıda Kemal Kurak, “Bir Yere Kadar” başlığı altında, adını gizlediği bir kasabaya yaptığı seyahate okuyucuyu ortak kılıyor. .
Temmuz dergisi, son sayısında, şiir ve edebi çalışmalarıyla tanınan ve çeşitli dergilerde farklı türde edebi yazılara da imza atan Murat Güzel ile yapılan kapsamlı bir röportajı sayfalarına taşıyor. "Yazmak benim için bir varoluş mücadelesi!" başlığını taşıyan röportajda Ali Emre’nin sorularına Murat Güzel’in verdiği ayrıntılı cevaplarla yazarı, kitaplarla ilişkisini, düşünce dünyasını ve edebi birikimini tanıma imkânı buluyoruz.
HABERE YORUM KAT