1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Tatvan’da Gazze’ye destek eylemi yapıldı  
Tatvan’da Gazze’ye destek eylemi yapıldı  

Tatvan’da Gazze’ye destek eylemi yapıldı  

Tatvan halkı Filistinli Alimler Birliği'nin "Tekbi̇r Cuması" çağrısı için meydanlara inerek soykırımcı İsrail’i lanetledi.  

12 Nisan 2025 Cumartesi 13:21A+A-

Tatvan'da Bitlis Filistin dayanışma platformu tarafından organize edilen Gazze'ye destek eylemi yapıldı. Türkiye'nin 81 ilinde yapılan Tekbir Gecesine Tatvan’da yapılan eylemle destek verildi.   

Bitlis Filistin dayanışma platformu tarafından yapılan eyleme Bitlis sivil toplum örgütleri, Diyanet üyeleri, Bitlis Ak Parti il başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tatvan merkez ibadullah camii'sinde toplanan kalabalık burada kılınan yatsı namazından sonra yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca tekbirler getirildi ve sloganlar atıldı.   

Daha sonra Filistin parkına gelen kalabalık burada tekbirler getirdi. Moderatörlüğü Sinan Kıranşal'ın yaptığı program Behzat Durak'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra Bitlis Filistin dayanışma platformu adına Savaş Naser basın açıklamasını okudu. Dr. Fatih Ulugöl tarafından  dua yapıldı. Programa  katılanlar tekbirler getirerek alandan ayrıldı.   

Eylem boyunca şu sloganlar atıldı:  

Katil İsrail Filistinden defol!  

Boyun eğme işgale, gideceğiz Gazze'ye   

Yaşasın Filistin mücadelemiz  

Emperyalist katiller,hesap verecek   

Gazze'ye selam direnişe devam   

Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık  

Kahrolsun ABD emperyalizmi   

Yeryüzü bizim , Kudüs bizimdir   

Ordular Aksa'ya,Nehirden Denize Özgür Filistin,Her Yer Gazze - Her yer direniş  

Siyonist Katiller Hesap Verecek,Gazze halkı yalnız değildir, İnsanlık onuru Siyonizmi yenecek!  

Susma haykır, Siyonizme hayır!  


Basın açıklamasının metni:

Ebu Ubeyde’ye ve direnişin onurlu neferlerine, selam olsun, şehid Yahya sinvara selam olsun, şehid ismail haniyeye selam olsun, şehid şeyh Ahmet yasine selam olsun ve şimdiye dek kanlarıyla destan yazan bütün sehidlere selam olsun...Zulmün karanlığına karşı adaletin ışığını yakan yiğitler! Filistin’in bağrında, toprağa düşen her can, özgürlüğün müjdesini haykırıyor. Sizler yalnızca Gazze’yi değil, insanlık onurunu savunuyorsunuz. Sizin cesaretiniz, mazlumların duasında, adalet arayanların dilinde yankılanıyor. Ve adaleti dünyaya öğretiyor...Bugün sizler, hakkın ve hakikatin safında durarak, tarihin en onurlu direnişlerinden birini sergiliyorsunuz. Unutmayın ki, zulmün orduları ne kadar güçlü görünürse görünsün, Allah’ın adaleti kaçınılmazdır. Nitekim Rabbimiz buyuruyor:“Biz ise yeryüzünde zayıf düşürülenlere lütufta bulunmayı, onları önderler yapmayı ve mirasçılar kılmayı murat ettik.” (Kasas 28:5-6)  

Firavun’un zulmü nasıl sona erdiyse, zalimler de mutlaka mağlup olacaktır! Ve cehenneme surukleneceklerdir...Zorla göç ve tehcir planlarına karşı çağrınız, hakkın yanında duran herkes için bir şereftir. Bu şerefe bizlerde biraz olsun ermek için bu meydandayiz. Bu çağrı, yalnızca bir milletin değil, insanlığın vicdanını harekete geçiren bir nida olmuştur. Filistin halkının iradesini kırmaya çalışanlara karşı, tarih şahittir ki, zulüm asla ebedî olmamış, direnenler ise asla yenilmemiştir. Haçlı Seferleri’ne, Moğol istilalarına, işgallere ve baskılara karşı direnen ümmetin evlatları, bugün de aynı imanla ayaktadır. Ve iman edenler kazanacaktır inşallah...  

Ancak, bu davada sadece dua etmek yetmez!  

Bütün özgür insanlar, meydanları doldurmalı, sosyal medyada işgali ifşa etmeli, işgalcinin ekonomik ve diplomatik destekçilerini teşhir etmelidir. Tüccarlar, zalimlerin sermayesini beslememeli; akademisyenler, sanatçılar, gazeteciler bu zulmü dünyaya anlatmalıdır!  

Müslümanlar kardeşlik görevlerini unutmadan her türlü desteği vermek noktasında ellerinden geleni yapmalıdırlar...  

Kıymetli Müslümanlar!  

Bu katliamlara ve soykırımlara Artık Yeter deyin.Bu sahipsizliğe ve zillete Artık Yeter deyin.Hiçbir somut adım atmayanlara Artık Yeter deyin.  

Zira Gazze’ye yönelik yapılan saldırılar neticesinde enkaz yerinden arşa ulaşan acı, Müslümanın acısıdır.Cansız bir şekilde kanlar içinde yerde yattığını gördükleriniz bizim kardeşimizdir!  

Bombalanan evinin enkazından parçaları çıkartılan çocuklar bizim çocuklarımızdır!Çocuklarının başında feryat eden anneler bizim annelerimizdir!Yıkılan evler bizim evlerimizdir!  

Peygamberlerin ayak izlerini taşıyan mübarek topraklarda, mabedlerde gördüğümüz kan Müslüman kanıdır.Gazze’de toprağa düşen, ne var ki bir türlü dindirilemeyen gözyaşı Müslümanların gözyaşıdır.  

Onlar, 2 milyarlık İslam ümmetinin izzetini tek başına taşıyan yiğit Müslümanlardır!  

Bunun için Artık Yeter Deyin ve sözlerinizi, çağrılarınızı  yöneticilere yönlendirin.   

Zira yeryüzünün en korkak milleti olan Yahudi varlığını cesaretlendiren ve bu kadar pervasızca saldırmaya iten bizim dağınıklığımız ve çer çöp gibi ise yapamaz olmamızdır.  

Görmüyor musunuz ki, Yahudi varlığı ne kadar küstahlaştı ve pervasızlaştı! Saldırılarını Suriye’ye kadar genişletti.   

Buradan sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, her şekilde bizi de ve topraklarımızı da tehdit eden, arzi mevud saçmalıkları ile buraya da göz diken terör şebekesini, kudurmuş kuduz köpeklerini, vandallari, vahşileri, sözden ve laftan anlamaz yaratıkları anladıkları dilden güçten, zorlamaktan, sıkıştırmaktan başka çare kalmamıştır. Onlara gerek dersi verip hem müslümanlara hemde bütün insanlara rahat bir nefes aldırmak gerekiyor ve bunu sizden istiyoruz yoksa, şimdi harekete gecmezsek yarın geç olabilir... Sizler Suriye'de terörü kaynağında bitirip ülkemize gelecek tehditleri bertaraf etmek gayretinde oldunuz. Şimdide asıl en büyük terör ve vahşileri kaynağında, Gazze'de, Kudüs'te bütün güçlerimiz ile gereken cevabı verip artık hareket edemez hale getirip en önemlisi de artık bizim gücümüzü, müslümanların birlikteliğini görüp, öğrenip hadlerini bilmelerini sağlamanızı istiyoruz...   

Suriye'de nasıl direnişe destek verdiğiniz gibi, aynısını da Filistin'de sizin de dediğiniz gibi "Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur". Hamas'a da aynı desteği verip onların kurtulmasına vesile olup, kırmızı çizginiz olan mescidi Aksa da birlikte namaz kılmayı Allah bizlere nasip etsin inşallah.  

Uluslararası direniş büyüyor!  

Bu mücadele yalnızca Filistin’in değil, bütün insanlığın vicdan mücadelesidir. Güney Afrika’dan Latin Amerika’ya, Avrupa’dan Asya’ya, herkes bu adaletsizliğe karşı ayakta. Apartheid rejimleri, emperyalizm ve sömürüye karşı duran herkes, Filistin’in yanında yer almalıdır!  

Gazze’nin Şehitlerine Selam Olsun!  

Bugün kanlarıyla direnişi yazan şehitlerimize selam olsun! Gazze’de her gün bombaların altında sabırla bekleyen annelere, direnen gençlere, gözyaşı yerine cesaret döken çocuklara selam olsun! Sizler, kıyamete kadar unutulmayacak bir direnişin nişanelerisiniz. Ve bizler, ne olursa olsun sizleri yalnız bırakmayacağız!  

Sabredin, çünkü Allah sabredenlerle beraberdir! Ve unutmayın:  

“Hiç şüphesiz, Allah’ın yardımı yakındır.” (Bakara 2:214)  

Filistin bayrağı bir gün yeniden Kudüs’ün en yüksek burçlarında dalgalanacaktır!  

Zulüm ebedi değildir, adalet mutlaka kazanacaktır!  

Filistin asla yalnız değildir!  

Kudüs özgür olana dek mücadele sürecektir!  

  img-20250411-wa0092.jpg

img-20250411-wa0043.jpg

img-20250411-wa0066.jpg

img-20250411-wa0072.jpg

img-20250411-wa0039.jpg

img-20250411-wa0058.jpg

img-20250411-wa0054.jpg

  

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum