1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Tatvan’da “Gazze’deki soykırıma ‘dur’ de” etkinliği yapıldı
Tatvan’da “Gazze’deki soykırıma ‘dur’ de” etkinliği yapıldı

Tatvan’da “Gazze’deki soykırıma ‘dur’ de” etkinliği yapıldı

Tatvan Özgür-Der tarafından Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla iki günlük etkinlik yapıldı.

23 Temmuz 2024 Salı 00:11A+A-

21 -22 Temmuz  tarihlerinde Tatvan sahilinde basın açıklaması, oturma eylemi ve resim sergisi yapıldı.

Etkinliğin ilk günü Tatvan sahili gösteri alanında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasından sonra resim sergisi açıldı.

Tatvan Özgür-Der başkanı Metin Ava'nın okuduğu basın açıklamasında tekbirler getirilerek sloganlar atıldı.

Basın açıklamasının tam metni:


GAZZE'NİN FERYADINI DUYALIM, SOYKIRIMA KARŞI DURALIM!

Değerli hemşehrilerimiz,

Kıymetli müslümanlar,

Sizleri selamların en güzeli olan ALLAH'ın selamı ile selamlıyorum. ES-SELAMU ALEYKÜM

Değerli kardeşlerim 289 gündür Gazzeli mazlumlar için, soykırıma uğrayan kardeşlerimiz için duyarlılık gösteriyor, basın açıklamaları ve eylemlere katılıyorsunuz. Rabbim sizlerden razı olsun. Şahitliğinizi kabul etsin.

Değerli Tatvanlılar Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bir hadisinde ‘Müminler Bir Vücudun Azaları Gibidirler, Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.’ buyurmuştur.

Hali hazırda bizden çok da uzakta olmayan bir coğrafyada Filistin'de, Gazze'de kelimenin tam manasıyla bir soykırım 9 aydan fazladır devam ediyor. Müslüman kardeşlerimiz çoluk çocuk, genç yaşlı ayırt edilmeden vahşice katlediliyor. Yıllar önce  Halepçe'de, Srebrenitsa'da yaşanan soykırımın bir benzeri bugün Gazze'de yaşanıyor.

On yıllardır Filistin’de büyük zulümler işleyen işgalci İsrail Terör Devleti, 7 Ekim sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da artırarak geride bıraktığımız 289 günlük süreçte, çoğunluğu kadın ve çocuk sivil olmak üzere toplam 39 binden fazla Filistinli kardeşimizi şehit etti. 100 bini aşkın kardeşimizi yaraladı ve 2 buçuk milyondan fazla Gazzeli'yi açlıkla burun buruna getirdi. Değerli kardeşlerim Gazzeli kardeşlerimizin birer rakamdan ibaret olmadığını idrak edelim lütfen. Tatvan nüfusunun yarısının katledildiğini, tek bir çocuğumuzun dahi hayatta kalmadığını hayal edelim. Allah korusun. İşte Gazze'de böylesi acı bir tablo gözümüzün önünde duruyor.

Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Camiiler, kiliseler hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde.  İşgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış Fosfor bombalarını, binlerce tonluk füzeleri, tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’ye yağdırıyor.

Evet Kardeşlerim

Dünyanın ikiyüzlü suskunluğuna karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Zalimin karşısında mazlumun yanında durduğumuzu ilan etmek için buradayız.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuk tanımıyor, soykırım ve işgal  devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor. Mevcut dünya düzeni her zaman olduğu gibi yine katledilen müslüman yığınlara karşı kör ve sağır kesiliyor.

Dünya Halkları işgalci İsrail’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ Siyonist işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor.

Ve ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük imkanlara sahip olan İslâm ülkeleri de üzerlerine düşen sorumlulukları hakkıyla yerine getirememektedir.

Aziz kardeşlerim…

Sözün bittiği yerdeyiz. On binlerce şehit ile ödediğimiz bu büyük bedel yürekleri dağlasa da Gazze'nin onurlu direnişi alnımızın akı, gönüllerimizin huzuru olmaya devam ediyor.

Düne kadar sapan taşlarıyla mücadele eden Filistin'in yiğit evlatları bugün BATI'nın şımarık çocuğu İşgalci Siyonistlere haddini bildiriyor. Ve yenilmezlik efsanelerini yerle bir ediyor.

Değerli Müslümanlar İşgalci İsrail’in saldırıları bir kez daha gösterdi ki, Siyonizm yalnızca Filistin için değil, başta Orta Doğu olmak üzere tüm dünya halkları ve bizler için de bir tehdittir. Arzı mevud hayalleriyle üzerinde bulunduğumuz toprakları işgal etme hayalleri kuran israil'e ve Küresel destekçilerine karşı durmak boynumuzun borcudur.

Evet…

 Sözün bittiği yerdeyiz, diyoruz.

Bugün Tatvan'da, Türkiye’nin tüm şehirlerinde ve tüm dünyada Kudüs sevdalılarıyla birlikte Zulme karşı olduğumuzu beyan ediyor ve safımızı ilan ediyoruz.

Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları harekete geçirmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya, Türkiye limanlarını doğrudan veya dolaylı olarak Siyonist İsrail'e kapatmaya, üçüncü taraf ülkelerden gelen her türlü malzemenin İşgal topraklarına ulaşmasını engellemeye davet ediyoruz.

Gazzeli Müslüman Kardeşlerimize insani yardımların ulaştırılabilmesi, insani dramların oluşmaması için başta Gazze'ye sınırdaş olan Mısır olmak üzere tüm İslam Ülkelerini harekete geçmeye ve sınır kapılarını acilen açtırmaya, uluslararası mecralarda Gazze'nin hukukunu korumaya davet ediyoruz.

Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün, Filistin'in ve dünyanın özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Bizler Tatvanlı müslümanlar olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.

Yüce Rabbimiz Kitabımız Kur’an-ı Kerim’ de şöyle buyurmaktadır:

“De ki: Eğer size bir yara değmişse, o topluma da benzeri bir yara dokunmuştu. O günler ki, biz onları insanlar arasında döndürür dururuz. (Bu da) Allah'ın sizden iman edenleri ayırt etmesi ve sizden şahitler edinmesi içindir. Allah zalimleri sevmez.” (Al-i İmran 140. Ayet)

Değerli Kardeşlerim; bugün bu meydana gelerek gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Allah (cc) hepinizden razı olsun ve razı olduğu kullarının safında olanlardan eylesin. Filistinli kardeşlerimize dua buyrun. Filistin için yapılacak yardımlara katkımızı esirgemeyelim inşallah. Bugünle birlikte toplam 2 gün boyunca devam edecek olan Filistin Sergisine, oturma eylemine ve duaya iştirak etmenizi, duyarlılık göstermenizi rica ediyoruz.

Allah'a emanet olun.

Basın açıklamasından sonra Gazze'deki soykırımı anlatan görsellerin olduğu resim sergisi açıldı. Etkinliğe katılan gençler ezgiler söyledi. Saat 22’ye kadar resim sergisi açık kaldı.

Etkinliğin ikinci günü saat 18.00’de Metin Ava’nın yaptığı dua ile başlayan oturma eylemi  saat 22’ye kadar devam etti.

Ayrıca iki gün boyunca süren etkinliklerde Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek için el  broşürleri dağıtıldı.

unnamed-1-002.jpg

unnamed-2-001.jpg

img-20240721-wa0014.jpg

img-20240721-wa0012.jpg

img-20240721-wa0019.jpg

img-20240721-wa0005.jpg

img-20240722-wa0062.jpg

img-20240722-wa0053.jpg

img-20240722-wa0033.jpg

img-20240722-wa0034.jpg

img-20240722-wa0032.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum