1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Talabani, Yoğun Bakıma Alındı!
Talabani, Yoğun Bakıma Alındı!

Talabani, Yoğun Bakıma Alındı!

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin dün akşam acilen hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

18 Aralık 2012 Salı 16:47A+A-

Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkede uzlaşı ve istikrarın sağlanması için son günlerde çok çaba sarf eden Cumhurbaşkanı Talabani'nin yorgunluktan kaynaklanan sağlık sıkıntısı sebebiyle dün akşam Bağdat'ta bir hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Irak Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin sağlık durumunun istikrarını koruduğunu açıkladı.

Irak Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanı'nın sağlık durumu istikrarını koruyor. Cumhurbaşkanı'na yapılan tıbbi tahlil ve diğer kontroller, Cumhurbaşkanı'nın aniden rahatsızlanmasının ve bayılmasının damarlarındaki sertleşmeden kaynaklandığını gösterdi. Kontroller ve tahliller sonucunda vücudun, vazifesini normal şekilde sürdürdüğü tespit edilmiştir'' denildi.

Açıklamada ayrıca, Iraklı uzman doktorlardan oluşan bir ekibin Talabani'nin sağlık durumuyla ilgilendiği ve Talabani'nin yoğun bakımda tutulduğu belirtildi.

Bu arada, Başbakan Nuri Maliki'nin, sağlık durumunu öğrenmek için Talabani'yi, tedavi gördüğü Sağlık Bakanlığı'ndaki tıp merkezinde ziyaret ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan bu sabah yapılan yazılı açıklamada, bitkinlik ve yorgunluktan kaynaklanan sağlık sorunları sebebiyle Talabani'nin dün akşam Bağdat'ta bir hastaneye kaldırıldığı ve uzman doktorlardan oluşan sağlık heyetinin Talabani'yle ilgilendiği ifade edilmişti.

Talabani, son günlerde ülkede yaşanan siyasi kriz ve ülkenin diğer meseleleriyle ilgili Iraklı yetkililerle çok sayıda görüşmelerde bulunmuştu. Talabani, görüşmelerin sonuncusunu Başbakan Nuri el Maliki'yle dün akşam yapmış ve görüşmede ülkenin içinde bulunduğu siyasi kriz ve krizden çıkmanın yollarını ele almıştı.

Talabani, Almanya'da 3 ay tedavi gördükten sonra Eylül ayında Irak'a geri dönmüştü.

ÇEŞİTLİ İDDİALAR ORTAYA ATILIYOR

Beyin kanaması mı geçirdi iddiası

Irak'ın yarı resmi El-Irakiye televizyonunun iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Talabani beyin kanaması geçirmesi dolayısıyla doktorları tarafından sağlığındaki istikrar sağlanmaya ve kontrol altında tutulmaya çalışılıyor.

Başbakanlık sözcüsü: Felç geçirdi

Associated Press haber ajansına konuşan Başbakanlık sözcüsü Ali el Musavi ise, Talabani'nin felç geçirdiğini söyledi. Musavi, tedavinin Bağdat'ta mı süreceği, yoksa ülke dışına mı götürüleceğinin kararının henüz verilmediğini belirtti.

Öldü iddiası

Bazı yayın organları, Talabani'nin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Ancak bu iddia doğrulanamadı.

Öldüğü iddiası yalanlandı

Öte yandan, Irak cumhurbaşkanlığı divanı başkanı Nasir el-Ani Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin vefat ettiğine dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu, Talabani'nin sağlığının istikrarını koruduğunu ve tedavisine Bağdat'taki Sağlık Bakanlığı tıp merkezinde devam edildiğini belirtti.

Yurt dışına gönderilecek

Bu arada Talabani'nin başkanı olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) acil bir şekilde toplanarak Cumhurbaşkanı Talabani'nin yurt dışına götürülüp tedavi ettirilmesini görüştü.

Bilincini yitirdi

Öte yandan KYB'nin internet sitesinde yer alan habere göre beyin kanaması geçiren Talabani bilincini yitirdi.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT