1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Suriyelilere zorla “geri dönüş” formu mu imzalatılıyor? 
Suriyelilere zorla “geri dönüş” formu mu imzalatılıyor? 

Suriyelilere zorla “geri dönüş” formu mu imzalatılıyor? 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Suriyeli muhacirlere “zorla geri dönüş” imzalatıldığı iddialarına ilişkin, “Bu iddiaları biz de araştırdık. İddiaların doğru olabileceği yönünde verilere ulaştık.” dedi.

21 Temmuz 2024 Pazar 21:46A+A-

HAKSÖZ HABER

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin 10’lar medyaya Kayseri’deki ırkçı saldırı ve sonrasında yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

Kayseri olaylarından önce Türkiye’nin farklı yerlerinde Suriyelilere yönelik saldırıları anımsatan Şahin, ırkçı siyasetçilerin kışkırtmaları nedeniyle tehlikeli hadiselerin yaşandığını söyledi.

Kayseri olayları sonrası Suriyeli ailelerin hukuksuz şekilde geri gönderme merkezlerine gönderildiği yönünde bilgi edindiklerini belirten Şahin, sığınmacılara baskıyla “geri dönüş” formunun imzalatıldığına dair iddiaların olduğunu ifade etti.

Şahin, “Bu iddiaları biz de araştırdık. İddiaların doğru olabileceği yönünde verilere ulaştık. Burada sadece Suriyeli ailelere saldırı söz konusu değil. Burada ırkçılık, faşizm söz konusudur. Biz hem bu faşist saldırılara hem de bu çeteleri körükleyen siyasetçilere dikkat çektik.” açıklamasını yaptı.
 
Devletin adli ve idari kurumlarının bu saldırılar karşısında adım atması noktasında çağrılar yaptıklarını dile getiren Şahin, “Devletin adli ve idari kurumlarının bu konuda herhangi bir olumsuz adım atmaması gerekirken ama maalesef geri gönderme merkezleri, göç idareleri hak, hukuk ve vicdani olarak meseleye yaklaşmamaktadır. Suriyelilerin gayri insani muameleye tabi tutulmasını asla kabul edemeyiz. Ciddi bir savaş yaşanmış, bu insanlar savaştan kaçarak buraya gelmiş. Eşitlikçi bir muamelenin olması lazım.” dedi.

Suriyeli ailelerin çok basit sebeplerle sınır dışı edilmesinin kabul edilebilir olmadığını söyleyen Şahin, "Düşünün eğer bu ülkede avukatlar dahi, Kayseri'deki olaylar sürecinde, öncesinde, Geri Gönderme Merkezleri konusunda, bu meselede ciddi anlamda muzdarip ise sığınmacıların durumunu siz düşünün..." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum