1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 2 üst düzey rejim subayı drone ile öldürüldü
Suriye'de 2 üst düzey rejim subayı drone ile öldürüldü

Suriye'de 2 üst düzey rejim subayı drone ile öldürüldü

Suriye'de intihar dronu saldırısında 2 üst düzey rejim subayı Kuveyris Hava Üssünde öldürüldü.

26 Temmuz 2024 Cuma 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Bu sabah erken saatlerde kaynağı bilinmeyen tek yönlü bir intihar uçağı Kuveyris Hava Üssü'ne girerek Lazkiye'den Albay Haitham Deeb ve Tartus'tan Yarbay Nizar al-Khayr isimli iki Suriye rejim subayını öldürdü. Saldırının son derece olağandışı doğası nedeniyle rejim medyası ağzını sıkı tuttu ve resmi olmayan rejim kaynakları çok az bilgi verdi. Az sayıda kaynak insansız hava aracının özellikle bir uçağı vurduğunu iddia etse de bu iddia doğrulanmadı.

Kuveyris Hava Üssü, Suriye ordusunun Hava Koleji'ne ev sahipliği yapmakta olup doğu ve batıda Menagh ve al-Jarrah hava üsleri tarafından çevrelenmektedir. Kuveyris son yıllarda Suriye ve Rusya'dan önemli askeri yatırımlar almıştır. Şu anda L-39 eğitim ve hafif saldırı jetlerinden oluşan bir filoya ev sahipliği yapan üs, yeni nesil Suriyeli pilotları eğitmenin yanı sıra Suriye'nin kuzeyinde ve orta çölde agresif saldırılar yürütmek için kullanılıyor. Üs, rejimin Hava Kuvvetleri İstihbarat Müdürlüğü ve Tümgeneral Süheyl el-Hasan tarafından kurulan ve yönetilen, daha önce Kaplan Kuvvetleri olarak bilinen elit 25. Özel Görevler Tümeni tarafından ortaklaşa yönetiliyor.

Türkiye'de Esed ile normalleşme tartışmaları sürerken rejimin kendi bölgelerinde dahi iktidarını gerçek anlamda sağlayamadığını gösteren bu gelişme Suriye'deki direniş örgütlerinin ise askeri açıdan geldikleri noktayı gösteriyor.

Kaynak: Syria Weekly / Charles Lister

HABERE YORUM KAT

4 Yorum