1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Milli Ordusu'ndan Türkiye açıklaması
Suriye Milli Ordusu'ndan Türkiye açıklaması

Suriye Milli Ordusu'ndan Türkiye açıklaması

Suriye Milli Ordusu'nun bileşenlerinden Müşterek Kuvvetler, Türkiye ve Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

02 Temmuz 2024 Salı 00:53A+A-

Açıklamada, "Bu sabah itibarıyla özgürleştirilmiş bölgelerde meydana gelen olayları Müşterek Kuvvetler Komutanlığı olarak endişeyle takip ediyoruz. Dün Kayseri'de yaşanan üzücü olaylar nedeniyle halkın öfkesine tanık olduk. Kardeş Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilgili kurumlarıyla temas halindeyiz ve onlar, Suriyelilere ve mülklerine saldıranları cezalandırmak konusunda kurumların ilgisini bize teyit ettiler. Bu durumu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'nın bu eylemleri kınayan ve failleri cezalandıracaklarını belirten açıklamalarından gözlemledik ve gerekli önlemleri aldıklarını gördük.

Suriye halkına, yanlarında olduğumuzu ve haklarını savunduğumuzu belirtmek isteriz. İfade ve gösteri özgürlüğünü destekliyoruz, ancak bugün bazı yerlerde devrimci kurumlara yönelik saldırılar kesinlikle kabul edilemez çünkü bu bölgenin çıkarlarına hizmet etmez. Kesinlikle, bu eylemlerin arkasında, Türkiye'deki Suriyelilere karşı kışkırtma yapan ve bu olayları nefret söylemi yaymak için kullanan kişiler bulunmaktadır. Bu, Türkiye'deki milyonlarca Suriyeliye zarar vermektedir.

Bu nedenle, tüm özgürleştirilmiş bölge halkını, kurumlarımızı bozmak isteyen fitne sahiplerinin peşinden gitmemeye çağırıyoruz. Fikir beyan etme ve gösteri yapma hakkınızı, yıkım olmadan, barışçıl yollarla kullanmaya davet ediyoruz. Sizleri ve kurumları korumak için yanınızdayız ve bazı tarafların bu koşulları kötüye kullanmasını engellemek için çalışıyoruz."

HABERE YORUM KAT