1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Suriye Halkı Yararına Kermesler Düzenleniyor
Suriye Halkı Yararına Kermesler Düzenleniyor

Suriye Halkı Yararına Kermesler Düzenleniyor

Suriye Halkının ihtiyaçlarına cevap vermek için Türkiye genelinde çeşitli illerde yardım faaliyetleri düzenleniyor.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 14:00A+A-

2 yıldır çatışmaların yaşandığı ve milyonlarca insanın evlerini kaybettiği Suriye'de ihtiyaçların boyutları her geçen gün büyürken, duruma yardımcı olmak isteyen duyarlı Müslümanlar Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yardım faaliyetleri düzenliyorlar.

Daha önce, Van, Giersun vs illerde düzenlenen kermeslere bugün de Çorum, Amasya ve İstanbul eklendi. Alınan bilgilere göre kermeslere yoğun katılım olduğu öğrenildi.

İHH Çorum Temsilcisi Selim Özdabak'ın konuya dair konuşmasının özeti:

"Mazlum Suriye Halkı için hazırladığımız Kermesimizin açılışına hoş geldiniz.

Duyarlı hanımlarımızın emeği ile hazırlanan kermesimizin geliri Mazlum Suriye Halkı için kullanılacak. Kermesimiz bir hafta açık kalacaktır.

İHH olarak dünyanın birçok bölgesinde yardım çalışmaları yapıyoruz. Mazlum ve ezilen halklara sizlerin desteğini ulaştırıyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde Müslüman coğrafyalarda kan akıyor. Ancak içlerinde en çok desteğe ihtiyacı olan yerlerden bir tanesi Suriye’dir. Suriye’de kendi halkını düzenli ordusuyla, ağır silahlarıyla acımadan katleden bir yapı vardır. Suriye öyle bir duruma geldi ki devlet halkını uçaklarla bombalıyor, füzelerle vuruyor. Mazlum Suriye halkı tarihi bir zulüm altında inim inim inletiliyor.

Suriye konusunda bir çok spekülasyon yapılıyor, kafalar karıştırılıyor. Yardımlar ve destekler engellenmek isteniyor. Ancak mazlum çocukların, kadınların ve yaşlıların yardımlarını engellemek katliama destek vermekten başka bir anlama gelmez. Bizler açlığın pençesinde olan mazlum kardeşlerimize elbette destek olacağız. İstiyoruz ki Suriye’de akan kan acilen dursun, hayat normalleşsin. Esat zulmü bitsin annelerin ve çocukların yüzü gülsün.

İHH Suriye’ye altı yüz den fazla tır gıda yardımı ulaştırdı. Sığınan sığınmacılara düzenli yemek ve gıda yardımı, yaralılara tedavi imkânı sağlamaktadır.

Çorum olarak bizde Suriye’ye üç tır gıda yardımı gönderdik. İnşallah buradan oluşacak gelirle dördüncü acil gıda tırını yola çıkaracağız. Bizler her zaman mazlumun yanında olduk ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Sizlerde bu kermese desteklerinizle safınızı belli etmenizi istiyoruz. Suriye halkına kermesimizle hem maddi destek olacağız hem de yanlarında olduğumuzu göstereceğiz.

Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum."

Ayrıca Amasya Özgür-Der Ramazan ayına kadar Suriye halkı için yardım faaliyetlerinin süreceğini ve çeşitli yardım malzemelerinin toplanacağını (un, yağ, şeker gibi temel ihtiyaçlar ile kullanılmamış hazır giyim ürünleri) duyurdu. İrtibat: 0533 725 71 74

12-002.jpg

dscn2451.jpg

dscn2453.jpg

dscn2449.jpg

fotograf-(1)-(1).jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum