
Sur Halkına Bir Yardım da Ankara’dan
Yardımeli Derneği Ankara Şubesi, Diyarbakır İslami STK’ları tarafından başlatılan ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ kampanyasına destek için bir TIR yardım malzemesi gönderdi.
Yardımeli Derneği Ankara’da Şubesi, Diyarbakır İslami STK’ları tarafından başlatılmış olan ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ kampanyası kapsamında bağış yapan hayırseverlerin yardımlarını İslami STK’lara ulaştırdı.
Bugünün kardeşlik ve yardımlaşma günü olduğunu söyleyerek yola çıktıklarını ifade eden Yardımeli Derneği Ankara Şubesi Başkanı Şükrü Can, Sur halkı için temel ihtiyaç malzemesi bir TIR yardım getirdiklerini belirtti.
Herkesin kardeşlik sınavından geçtiğine dikkat çeken Can, kardeşlik sınavına kayıtsız kalmamak için Ankara Yardımeli Şubesi olarak, Diyarbakır’daki kardeşlerine yardım etme kararı aldıklarını söyledi.
Sorumluluklarının bilincinde olduğunu ve yerine getirmek için bu yokla çıktıklarını söyleyen Can, “Ankara’daki bağış yapan hayırseverlerin desteği ile ve buradaki İslami STK’ların bizlere kucak açmasıyla elhamdülillah buluştuk. Bu sıkıntılarımızı da atlatacağız, bu günlerde geçecektir inşallah. Ama yarın tarih bizleri kardeşlikle anacaktır ve bu topraklarda bin yıldır süren kardeşlik inşallah bin yıl daha tarihe damgasını vuracaktır. Sözün bittiği noktadayız. Rabbimiz bizleri kardeşlik ile imtihan ediyor ve biz de bu imtihanı başarılı bir şekilde veririz inşallah.” dedi.
Diyarbakır’ın basında farklı gösterildiğini ifade eden Can, “Derneğe bağışta bulunan herkesten Allah razı olsun. İyi ki Diyarbakır’a gelmişim. Diyarbakır’dan döndükten sonra basında Diyarbakır’ın farklı şekilde gösterildiğini ve hiç de öyle olmadığını gördüm. İnşallah buradaki güzellikleri, dayanışma ve samimi kardeşliği de Türkiye’nin değişik yerlerinde paylaşacağım.” ifadelerini kullandı.
Son olarak Diyarbakır İslami STK’larına başlatmış oldukları kampanya dolayısıyla teşekkür eden Can, Ankara’daki kardeşlerinin kendilerine selamlarını getirdiğini söyledi. (Yunus Sırat-İLKHA)
HABERE YORUM KAT
Diyarbakirdan bir anekdot. HDPKK'nin zalimlik magduru olan tanidik birine yardim gotururken O, sahis aglayip gozyaslari dokerek buyuk bir pismanlik icinde kendi ellerimizle yaptiklarimizdan dolayi basimiza geldi. biz oyumuzu verdik ve verdigimiz oylarimizla bizleri vurdular. inaniyorum bu sahis gibi bircok kurt halki ayni dusunceyi tasiyor. hele muslumanlarin bu zor anlarda kendilerinin yaninda oldugu hissi onlarin uzerindeki etki acisindan azimsanacak bir durum degil. orgutun hizmetine giren eski islamcilarin durumu ne yonde merak konusu? samiricilige ve orgutun zulmune devam mi! yoksa fark ederek tevbeyle donus yapmak mi? gorecegiz. unutmasinlar, bu dunya hayati bir sinavdir. unutmasinlar ki kimi bu sinavi basarir ve kimisi de kaybeder. unutmasinlar ki, orgutun yaptigi cinayet ve vahsiliklere onlar da ortaktir. sakin zalimlere meyl etmeyin, yoksa ates size de dokunur. hic mi iciniz ciz etmiyor.!
Yanıtla (0) (0)Musluman kurt halkinin icinde bulundugu aci manzaraya karsi musluman sivil toplum kuruluslarinin kurt halkina sorumluluk bilinci icinde dertlerini, sorunlarini acilarini paylasmak icin bu hayirli iste on ayak olmasi mazlum kurt halkinin bir nebze de olsa yuklerinin hafifletilmesi ins hayirli kapilarin acilmasina vesile olacaktir. ayni zamanda bir sorumluluktur. HDPKK'nin kurt halkina yaptigi zalimlikler kabul edilemez ve lanetlenecek bir durumdur. ahtapot gibi kurt halkinin uzerine coreklenen dinsiz orgut ve yandaslari insanliktan, merhametten nasibi olmadigini bu hendek siyasetiyle apacik ortaya sergilemistir. dinsiz orgut kendine muhalif tum kesimlere karsi savas acmis, elestri yollarini tikamis, kurt halkinin agzina bant vurarak baski altina almasina karsi kurt halki bu korku imparatorlugunu yikmaya bir nebze de olsa aralamaya calisiyor olmasi sevindiricidir. bu ruzgar ins gelip gecer. dinsiz orgut kurt halkina yaptigi zalimlikler icinde bogulacaktir.
Yanıtla (0) (0)