1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suçsuz insanları sınır dışı ederek ne amaçlıyorsunuz?
Suçsuz insanları sınır dışı ederek ne amaçlıyorsunuz?

Suçsuz insanları sınır dışı ederek ne amaçlıyorsunuz?

Göç İdaresi Başkanlığı skandal niteliğinde kararlara imza atmayı sürdürüyor!

07 Ekim 2024 Pazartesi 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin göç yönetiminde son yıllarda izah edilmesi güç adımlara imza atılıyor. Türkiye mültecilere ev sahipliği yaparken insanlık adına oldukça önemli bir misyon yüklendi. Birçok ülkeye örnek olacak bu politika son dönemde ise sorumsuz bürokratların uygulamalarıyla ciddi anlamda yara aldı.

Türkiye’nin başta ekonomi olmak üzere birçok açıdan destekçisi olan Arap coğrafyası da mülteci meselesindeki olumsuz gelişmelerden etkilendi. Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik darboğaz da düşünüldüğünde mülteci düşmanlığını körükleyen insanlık dışı uygulamaların niçin devreye sokulduğunu izah etmek mümkün değil. Göç İdaresi Başkanlığı ise skandal niteliğinde kararlara imza atmaya devam ediyor!

2014’ten beri sorunsuz bir şekilde Türkiye’de yaşayan Fatih Eid’in İstanbul Valiliği onaylı Geçici Koruma Kimlik Belgesi mevcut. Arap Dili ve Edebiyatı mezunu olan Eid, Arapça öğretmenliği ile geçimini sağlıyor. 03.10.2024 tarihinde sabah altı sularında emniyet güçleri Fatih Eid’i asılsız bir ihbarla gözaltına alıyor. İhbardaki isnat edilen suçla Eid’in alakası olmadığını anlayan görevli savcı suç unsuru bulunmadığı kanaat getirerek mahkemeye intikal etmesini gerek görmüyor. İşte tam da bu aşamada kendisini vazifelendiren bir takım yetkililer Fatih Eid’i sınır dışı edilmek üzere Arnavutköy İl Göç İdaresine ardından ise Binkılıç Geri Gönderme Merkezi’ne gönderiyor.

Fatih Eid hangi suçtan dolayı başına bunların geldiğini bilmezken yaşadığı mağduriyetin acilen çözülmesi gerekiyor. Eid’in sınır dışı edilmesi durumunda suçsuz bir insan daha sebepsiz yere büyük bir adaletsizliğe maruz kalmış olacak!

HABERE YORUM KAT