1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Son nefesini cephede veren lider halkına nasıl ilham oluyor?
Son nefesini cephede veren lider halkına nasıl ilham oluyor?

Son nefesini cephede veren lider halkına nasıl ilham oluyor?

Yahya Sinvar’ın Hamas’ın lideri olarak sıcak çatışmalara girip şehit olması nasıl bir etki uyandıracak?

18 Ekim 2024 Cuma 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir seneyi aşkın bir süredir Gazze’nin altını üstüne getiren Siyonist çete Hamas’ı bitirme vaadini yerine getiremediği gibi şimdi çok daha büyük bir açmazla karşı karşıya. Siyonist çete kurulduğu günden beri Yahudilere dokunulmazlık vaadinde bulundu. Bu sebeple binlerce Yahudi dünyanın dört bir yanındaki memleketlerini terk ederek Filistin’e geldiler.

Aksa Tufanı ile “dokunulmazlık” ve “yenilmezlik” algısı yerle bir olan Siyonist çete aynı zamanda esirlerin yaşam hakkını gözetmeden gerçekleştirdiği saldırılarla Yahudilerin hayatına dair ne kadar pragmatist bir yaklaşıma sahip olduğunu gösterdi.

Siyonist çetenin ikinci büyük algı operasyonu ise Aksa Tufanı sonrasında Hamas liderlerinin esirlerin arkasına saklanarak savaştığı ve esirleri kalkan olarak kullandıkları yalanıydı. Yahya Sinvar’ın şehit edildiği anlara dair paylaşılan görseller askeri kamuflajı ile cephede halkına önderlik eden bir lidere işaret ediyor. Modern savaş tarihinde eşi benzeri olmayan bir örneklikle mücahitlerin arasında savaşa katılan Yahya Sinvar, Filistin halkının özgürlük için yapacaklarının hiçbir sınırı olmadığının kanıtıdır. 23 yıl boyunca işgal hapishanelerinde tutsak edilen Sinvar hapisten çıktıktan sonra yaptıklarıyla Siyonist işgal rejiminin korkulu rüyası oldu. Şehadetiyle ise halkına direniş yolunda hiç sönmeyecek bir meşaleye dönüştü!

Yahya Sinvar’ın cephede sıcak çatışma içerisinde şehit edilmesi en az Aksa Tufanı kadar büyük bir hadisedir. Bugünden itibaren Filistin halkı Hamas’ın etrafında daha önce hiçbir şekilde olmadığı kadar güçlü bir birliktelik ile kenetlenecektir. Şehitlerle büyüyen bu mücadele Siyonist çetenin yeryüzündeki varlığı son bulana kadar sürecektir!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum