1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Somali’de Kuraklık: Keçiler Karton Yerken Görüntülendi!
Somali’de Kuraklık: Keçiler Karton Yerken Görüntülendi!

Somali’de Kuraklık: Keçiler Karton Yerken Görüntülendi!

Kuraklığın yol açtığı kıtlıkla mücadele eden Somali’de yiyecek bulamadığı için karton parçaları yiyen keçiler görüntüledi.

12 Mayıs 2017 Cuma 07:09A+A-

Fotoğraf sanatçısı Yavuz Atalay’ın çektiği görüntüde, Somalili bir kadın, yiyecek veremediği keçilerine, karton parçaları veriyor. Son derece zayıf görünen keçiler de karton parçalarını yiyor.

Görüntüyü çeken Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Somali’de Hargeisa’ya 8 saat uzaklıktaki bir köyde Amine isimli bir kadınla karşılaştım. Amine Teyze’nin 100'ün üzerinde keçisi varmış, kıtlık ve kuraklık nedeniyle bunların büyük bölümü telef olmuş. Şu an 15 civarında hayvanı var. Kuraklık nedeniyle bölgede ot bulunmuyor. 2-2,5 saatlik mesafedeki bir kasabadan bulduğu kartonları, tutabildiği kadar ayakta tutmak için keçilere veriyor. Yardım ulaştıkça keçilerini de besliyor. Köylerde onlarca telef olmuş hayvan gördük. Aralarında en fazla susuzluğa dayanıklı olduğu bilinen develer dahi vardı.” dedi.

Afrika’da gördüklerinin etkisinden uzun süre kurtulamayan Atalay, çektiği fotoğrafların sergilerinden elde ettiği gelirle, Somali’de su kuyusu açtırmak için Afrika’ya geri dönmüş, Hargeisa bölgesine 8 saat uzaklıkta, 4 köyün orta noktasına su kuyusu açtırmıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum
  • ömer bitlis / 12 Mayıs 2017 08:34

    “(Bir gün) kral dedi ki: Rüyamda yedi semiz inek görüyorum ki onları yedi zayıf (inek) yiyor. Bir de yedi yeşil başak ve bir o kadarı da kuru. Ey ileri gelenler! Eğer rüya yorumluyorsanız benim rüyam hakkında bana bilgi verin.” (Yusuf, 12: 43)
    “Dedi ki: Âdetiniz üzere yedi yıl ekin ekin. Yiyeceğiniz az bir kısmı dışında biçtiklerinizi başağı üstünde bırakın. Sonra bunun ardından yedi zorlu (yıl) gelecektir ki saklayacağınız az bir miktar dışında önceden biriktirdiklerinizi yiyeceklerdir. Sonra bunun ardından bir yıl gelecek ki insanlar onda (bolca) yağmura kavuşturalacak ve (meyva) sıkacaklar.” (Yusuf, 12: 47-49)

    Yanıtla (0) (0)