1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sizde insanlık namına hiç mi şeref ve vicdan kalmadı?
Sizde insanlık namına hiç mi şeref ve vicdan kalmadı?

Sizde insanlık namına hiç mi şeref ve vicdan kalmadı?

Halk TV canlı yayınında konuşan YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, mültecileri hedef gösterdi.

27 Haziran 2024 Perşembe 13:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Yeniden Refah Partisi, AK Parti’den aldığı tepki oylarla yerel seçimlerde beklenmedik bir yükseliş gösterdi. Normal şartlarda hiçbir projesi ve vaadi olmayan dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmeleri komplocu bir mantıkla, akıl dışı argümanlarla izah eden Fatih Erbakan’ın partisi mülteci karşıtı popülizmden faydalanmak için seçimlerde ırkçı söylemleri de kullanmıştı.

 

Halk TV canlı yayınında konuşan YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan ise konuştuğu mecranın sorumluluklarını yerine getirmek için mültecileri hedef göstermekten çekinmemiş ve karakterini göstermiş... Mültecilerin Suriye’ye yollanması gerektiğini ifade eden Erbakan, Suriye’de savaşın bittiğini ve Esed katili ile anlaşmanın zorunluluğunu belirterek hepten saçmalamış...

Suriye’de sadece geçtiğimiz senenin Aralık ayında Esed’in hava saldırılarında 26 sivil hayatını kaybetti, 118 sivil yaralandı. Rusya ile birlikte "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" olarak ilan ettikleri bölgede içerisindeki sivil yerleşimlere saldıran Esed’in katliamları hala sürüyor. Suriye’de özgürleştirilmiş bölgeler hariç büyük bir korku hâkim. Esed ise İran ve Rusya’nın desteği olmadan ayakta durabilecek güce sahip değil.

Suriye’ye dönen insanlardan bir daha haber alınamadığı uluslararası raporlar da ifade edilirken Fatih Erbakan neye dayanarak bunları söylüyor? Bir de utanmadan “kardeşlik vazifemizi yerine getirdik” diyen Erbakan kardeşlik hukukun bir sonu olmadığını bilmiyor mu?

Fatih Erbakan gibi “muhafazakâr-dindar” siyasetçileri gördükçe Türkiye toplumunun insani hasletlerini her şeye rağmen koruyabildiğini görmek gerek. Ekonomik darboğazı kullanarak mülteci nefretini körüklemeye çalışan siyasetçiler ve medyaya rağmen hala bunu başarabilmek büyük bir iştir!

HABERE YORUM KAT

17 Yorum