1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyonistlerin işgali nasıl gerçekleştirdiğini görmek için...
Siyonistlerin işgali nasıl gerçekleştirdiğini görmek için...

Siyonistlerin işgali nasıl gerçekleştirdiğini görmek için...

Ersin Çelik, "Kutsal İşgal" belgeselinde Daniella Weiss isimli Siyonist katilin batıl davası için harcadığı çabaya dikkat çekiyor.

27 Ağustos 2024 Salı 15:30A+A-

Ersin Çelik / Yeni Şafak

78 yaşındaki Yahudi kadının sarsılmaz imanı!

Yetmişlerinde, modern görünümlü, başı saçları önden hafif görünecek şekilde örtülü kadın Tevrat’tan bölümler okuyor: “Tanrı İbrahim’e, İshak’a ve Yakup’a ‘Bir tepeye çıkın’ dedi.”

Bu esnada Yahudi gençler beliriyor. Bir havradalar. Huşu içinde ibadet ediyorlar. Ayaktalar, Tevrat okuyorlar.

Kadının konuşması devam ediyor: “Tepenin gençleri” anlamındaki ‘Hiltop Youth’ ismi buradan gelir.”

Tevrat’tan bir alıntı daha yapıyor: “Etrafınıza bakın. Size verdiğim topraklar işte burası.”

Kadın, yine Tevrat’tan “Sonra da yürüyün” aktarımını yaparken parmaklarıyla nasıl yürüdüklerini canlandırıyor. Heyecanlı ve kendinden fazlasıyla emin. Büyük bir gururla ifade ediyor: “Böylece biz de tepeye çıktık. Etrafımıza baktık ve çevremizi tanıdık.”

***

İşte o tepelerden biri. Kayalık ve üzeri çalılarla kaplı. Bir karavan ve yanında daha küçük bir baraka var. İki haneli tepede yürüyen adam beyaz kipa takmış. Bir saniye sonra ise belinden aşağısına uzun namlulu tüfek sarkan, yirmili yaşlarda bir sivil görünüyor.

Bu esnada yaşlı kadın anlatmaya devam ediyor: “Sonra da buraya yerleştik.”

***

Burası Batı Şeria. Yani Filistinlilere ait, işgal edilmiş topraklardaki tepelerden sadece biri. Küçük bir noktası ve aslında ileri karakol. Yakında, kalan son Filistin köylerinden birinin daha ele geçirileceğinin işareti aynı zamanda.

***

Bundan sonrasını izlemeniz gerekiyor. Ben sizlere, ilk 40 saniyede geçen diyalogları ve ekrana yansıyan görüntüleri aktardım. TRT Wold’un, geçtiğimiz cumartesi günü ön gösterimini yaptığı ‘Kutsal İşgal’ belgeselinden bahsediyorum. Alışkın olmadığımız türdeki bu anti-propagandanın etkisindeyim hala. ‘Kutsal İşgal’, iki gündür zihnimi kurcalayan sorular yumağına dönüştü. Açıkçası bittiğinde, Atlas Sineması’nı merdivenlerine dek dolduran herkes gibi ben de şaşkın ve de öfkeliydim. 1967’den beri, BM’ye rağmen karış karış uygulanan işgal politikasının nasıl uygulandığının en net görüntüsü ve delilleriydi izlediğimiz.

***

TRT World ekibinin 7 Ekim’de başlayan “Gazze Soykırımından” iki ay sonra Batı Şeria’daki Yahudi işgalci grupların arasına sızarak ortaya çıkardığı belgeselde, nereye konuştuklarından habersiz olan çok sayıdaki “azılı teröristin” kimlikleriyle birlikte türlü itiraflarına da yer veriliyor. Tabii bu caniler, ifşa olduklarını düşünmüyorlar. Aksine övünerek, dinlerine ve davalarına nasıl dört elle sarıldıklarını anlatıyorlar.

Ancak ben izlerken ‘dindarlığından’ fazlasıyla etkilendiğim bir isme dikkat çekeceğim. O konuşan kadına, 78 yaşındaki Daniella Weiss’e... Batı medyası kendisini "yerleşimcilerin lideri" olarak tanımlıyor. BBC'deki bir haberde hakkında şöyle deniliyor: “Yerleşimciler hareketinin babaannesi’ olarak anılan Weiss, radikal bir organizasyonun başında bulunuyor.”

Daniella Weiss

BBC’nin “organizasyon” dediği yapı ne biliyor musunuz? İsrail’in yasadışı işgal politikasının öncülüğünü yapan ve sözde sivillerden oluşan, DEAŞ kadar radikal, evleri içindeki insanlarla ateşe vermeleriyle bilinen terör örgütü aslında. Batı medyası “Yahudi yerleşimci” diyor. Birkaç yıldır ise en fazla “yasadışı yerleşimciler” diye tanımlanıyorlar.

1967’deki 6 Gün Savaşı’ndan bu yana, tek mesaisi Filistin topraklarının köy köy işgal edilmesi ve yerlerine Yahudilerin yerleştirilmesi olan Daniella Weiss ise belgeselde açık açık anlatıyor. Bu zamana dek işgal edilen topraklara inşa ettikleri 250 yeni bölgeyi 500 bin Yahudi’ye elleriyle teslim etmiş. Hedefi ise işgalcileri 2 milyon Yahudi’ye çıkarmakmış.

Bu kadın geçtiğimiz ocak ayında organize ettiği “Gazze’ye Dönüş” konferansında tüm dünyanın gözlerinin içine bakarak şöyle demişti: “Gazzelilere hiçbir şey vermeyince gitmek zorunda kalacaklar.” Aradan geçen zaman, 78 yaşındaki seküler görünümlü cani Weiss’in dilinden dökülen, Gazze halkının tamamen imha edilmesi planının çoktan hayata geçirildiğini gösterdi. Belgeselde ortaya çıktı ki, Weiss kana bulanmış Gazze için çoktan harekete geçmiş bile.

“Gazze Şeridi’ne sadece İsrail halkı yerleşebilir ve burayı sadece İsrail halkı yönetebilir” diyen fanatik Yahudi Weiss, gemiye doldurduğu işgalci aileleri Gazze açıklarına götürüyor. İsrail askerlerinin bombardımanı devam ederken yapılan işgal turuna katılan Siyonistler kendilerine yeni ev ve araziler bakıyorlar.

1967’den beri bir an bile durmadan ‘Büyük İsrail Devleti’ için çalıştığını söyleyen ve bu uğurda milyonlarca Filistinliyi evlerinden, yurtlarından etmekle övünen, yerlerine yerleşecek milyonlarca Yahudi’yi de organize eden 78 yaşındaki Daniella Weiss’in yeni hedefi ise topraklarımız. Bunu da açıkça söylüyor: “Yahudi devletinin sınırları Tanrı tarafından İbrahim’e vaat edilen topraklardır. Fırat’tan Nil’e kadar olan topraklardır. Mesela Suriye toprakları. Daha birçok ülkenin topraklarını da içeriyor. Elimizde İncil’imiz var ve ihtiyacımız olan yegane belge bu.”

***

Kaydedilen her karesi, her saniyesi Filistin topraklarındaki İsrail terörünü belgeleyen TRT World imzalı, “Kutsal İşgal” (Holy Redemption) isimli belgesel yakında TRT’nin tüm mecralarında yayınlanacak.

Belgeseli izledik bitti ama 78 yaşındaki kadının işgalciliği köy köy, ev ev devam ediyor.

Ağır olacak ama şöyle bir kıyasla bitirmek istiyorum: Bir yanda 1967 itibariyle hayatının her anını, sarsılmaz bir imanla Büyük İsrail Devleti’ni kurmak için geçiren 78 yaşındaki Daniella Weiss… Diğer yanda 1969’da “Filistin mücadelesi” için kurulan ve Gazze’nin soykırıma uğradığı 11 ayda sadece bir kez toplanıp İsrail’i kınama metni yayınlayan 57 Müslüman ülkesinin oluşturduğu İslam İşbirliği Teşkilatı...

Biz Müslümanlarda ne eksik sizce?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum