1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler 'tampon bölge' oluşturmak için Gazze'de sistematik yıkımlar yapıyor
Siyonistler 'tampon bölge' oluşturmak için Gazze'de sistematik yıkımlar yapıyor

Siyonistler 'tampon bölge' oluşturmak için Gazze'de sistematik yıkımlar yapıyor

Siyonist İsrail'in Gazze çevresinde tampon bölge oluşturmak için geniş kapsamlı yıkımlarını sürdürdüğü bildiriliyor.

07 Eylül 2024 Cumartesi 18:40A+A-

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yıkıcı bir şekilde tampon bölge oluşturmasının savaş suçu anlamına gelebileceğini tespit etti.

İnsan hakları grubu tarafından yapılan bir analizde "Gazze'nin doğu çevresi boyunca tüm bir alanın sistematik olarak tahrip edilmesiyle tutarlı bir örüntü" tespit edildi.

Af Örgütü'nden Erika Guevara-Rosas, "Bu evler yoğun çatışmalar sonucunda yıkılmadı. Aksine, İsrail ordusu bölgenin kontrolünü ele geçirdikten sonra kasıtlı olarak bölgeyi yerle bir etti." dedi.

Gazze'nin doğu sınırları boyunca üzerindeki binaların yıkıldığı arazinin genişliği 1 kilometre ile 1.8 kilometre arasında değişiyor.

Söz konusu tampon bölge yaklaşık 58 kilometrekarelik bir alanı, yani tüm Gazze Şeridi'nin yüzde 16'sını kapsıyor. Bu yılın Mayıs ayına kadar bölgedeki binaların yüzde 90'ına tekabül eden 3 bin 500'den fazla yapının yıkıldığı belirtiliyor.

Af Örgütü, doğu sınırları boyunca binaların ve tarım arazilerinin toplu yıkımının, Filistinli sivillerin toplu cezalandırılması anlamına geldiğini vurguladı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Şubat ayında bu eylemlerin savaş suçu teşkil edebileceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum