1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Gazze'nin kuzeyini terketmeyenlere bomba yağdırıyor
Siyonistler Gazze'nin kuzeyini terketmeyenlere bomba yağdırıyor

Siyonistler Gazze'nin kuzeyini terketmeyenlere bomba yağdırıyor

İşgal ordusunun Gazze Şeridi kuzeyindeki bölgelere yönelik yoğun saldırıları sürüyor.

12 Ekim 2024 Cumartesi 23:00A+A-

Katil İsrail'in Gazze Şeridi kuzeyine yönelik şiddetli saldırılarında sekizinci gün geride kaldı.

Saldırılarda başta Cebaliye kent merkezi ve Cebaliye kampı olmak üzere Gazze Şeridi kuzeyinde sivillerin yaşadığı alanlar hedef alınıyor.

Saldırılarda şimdiye dek onlarca sivil hayatını kaybetmiş durumda. Sivil savunma ekipleri ve sağlık görevlileri, saldırıların yoğunluğu sebebiyle birçok bölgeye ulaşamıyor.

Bölgede bulunan El Cezire muhabiri Enes eş Şerif, Gazze kuzeyinde durumun daha da kötüleştiğini vurguladı. Enes eş Şerif şu ifadeleri kullandı:

"Cebaliye kampında, İsrail'in boğucu kuşatması nedeniyle yaşlılar için kronik hastalık ilaçları ve çocuklar için süt tükenmeye başladı. Kuşatma başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere pek çok kişinin hayatını tehdit ediyor.

İsrail'in Cebaliye Kampı'na yönelik kuşatmasının bir sonucu olarak, yaralıları etkili bir şekilde tedavi edecek tıbbi imkan ve araçlar bulunmadığından, işgal kurşunlarından ve bombalamalardan kaynaklanan yaralanmaların çoğu ölümle sonuçlanıyor."

Öte yandan Gazzeli kaynaklara göre siyonist İsrail Cebaliye kampını varil bombalarıyla hedef almaya başladı.

Sivil alanların ortasına atılan, maksimum yıkım ve kıyıma yol açmayı amaçlayan bu silahlar, özellikle 2016 yılında İran ve Rusya destekli Esed rejimi tarafından Halep'teki sivillere karşı kullanılmıştı.

Kuzey Gazze'deki acil durum ve ambulans hizmetleri başkanı Faris Afane, bölgedeki son durumu şu sözlerle ifade etti:

"Gittiğimiz bölgedeki şehitlerin bedenleri, İsrail işgal güçlerinin doğrudan hedef alması sebebiyle tamamen parçalanmıştı. Cebaliye kampındaki durum kötüleşiyor. İsrail topçusu bölgeyi halen doğrudan hedef alıyor. Bölge sakinlerinin tamamı silahsız siviller ve hiçbir suçları yok.

İşgal güçleri Kuzey Gazze'deki her şeyi hedef alıyor. Görünüşe göre, ayrılmayı reddettikleri için bölgedeki insanları topluca cezalandırıyorlar. Ekiplerimiz sivil savunma güçleriyle beraber halen bölgede faaliyet gösteriyor."

HABERE YORUM KAT