1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Gazze'nin kuzeyini ilhak edip Yahudileştirmek istiyor
Siyonistler Gazze'nin kuzeyini ilhak edip Yahudileştirmek istiyor

Siyonistler Gazze'nin kuzeyini ilhak edip Yahudileştirmek istiyor

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzey kesimini ilhak etme hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

10 Eylül 2024 Salı 21:30A+A-

Haaretz gazetesi, Netanyahu ve aşırı sağcı hükümetinin Gazze'ye yönelik savaşın bir sonraki aşamasına hazırlandığını, bu aşamada Gazze'nin ilhak edilebileceğini ve bölgenin kuzeyinde yerleşim birimleri inşa edilebileceğini bildirdi.

İsrailli gazeteci Aluf Benn, gazetede yer alan yazısında Tel Aviv'in sınırdan Netzarim Koridoru'na kadar Gazze Şeridi'nin kuzeyini ele geçirmeyi tamamlamaya çalışacağını belirtti.

Netzarim Koridoru İsrail tarafından kuşatma altındaki bölgeyi ikiye bölmek ve bir tampon bölge oluşturmak için kullanılıyor.

Benn'in haberine göre, İsrail'in ilhak etmeyi ve Yahudileştirmeyi planladığı alan şu şekilde:

gazze-ilhak.jpg

Benn analizinde şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Gazze'nin daha sonra, bu tür adımların yol açabileceği uluslararası tepkinin derecesine göre, aşamalı olarak Yahudi yerleşimine ve İsrail'e ilhakına uygun hale getirileceğini tahmin edebiliriz."

Netanyahu hükümetinin planının gerçekleşmesi halinde Gazze'nin kuzeyinde kalan Filistinliler için korkunç bir tablo çizen Benn, "açlık tehdidi altında ve hayatlarını koruma kılıfı altında zorla yerlerinden edileceklerini" vurguladı.

Benn'e göre Gazze'nin bir bölümünü ilhak ederek işgal topraklarını genişletmek "Netanyahu için bir rüya" ve "destekçilerinin hayat boyu başarı olarak göreceği" bir mesele.

Siyonist İsrail'in 11 aydan uzun süredir devam eden askeri saldırılarında Gazze Şeridi'nin büyük bölümü harabeye döndü. Netanyahu ve aşırı sağcı kabine üyelerinin çoğu savaş sona erdikten sonra İsrail'in Gazze'nin kontrolünü elinde tutmasını istediklerini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT