1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Gazzelileri zorla sürgün ettiği görüntüleri yayınladı
Siyonistler Gazzelileri zorla sürgün ettiği görüntüleri yayınladı

Siyonistler Gazzelileri zorla sürgün ettiği görüntüleri yayınladı

İşgal ordusu, 15 gündür kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Filistinlileri namlu ucunda göçe zorladığı görüntüleri yayımladı.

19 Ekim 2024 Cumartesi 23:13A+A-

Siyonist ordu sözcülüğü, 15 gündür kuşatma altında tutup yaklaşık 48 saat önce internet, tüm iletişimi keserek karadan ve havadan şiddetli saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndan Filistinlilerin namlu ucunda zorla göç ettirildiği görselleri paylaştı.

Görüntülerde, her yaştan erkek Filistinlinin yıkılmış binaların yanında tankların yanında toplu biçimde bekletilmesi dikkati çekiyor. Havadan kaydedilen videoda birkaç grup Filistinli erkeğin elleri havada tankın yanından ilerledikleri görülüyor.

Aynı şekilde Filistinlilerin harabeye dönmüş kampın sokaklarında sıraya dizilmiş biçimde beklediği, bazılarının da elleri havada yürüdüğü fotoğraflar da servis edildi.

İşgal Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, görüntüleri yayımladığı paylaşımında, Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın işgal askerleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybetmesinin ardından "yüzlerce sivilin bölgeden tahliye edilmeye başladığını" ileri sürdü.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı 15 gündür gıda, yakıt, temiz su ve ilaçtan mahrum ettiği yoğun bir kuşatma altında tutarak, karadan ve havadan şiddetli saldırılar düzenliyor. Bölgedeki üç hastane yakıt, ilaç ve diğer temel eksiklikler nedeniyle hastaların hayatını kaybettiğini açıklıyor. İşgal ordusunun bölgedeki Endonezya Hastanesi ve çevresine de gece saatlerinden itibaren saldırı düzenlediği aktarılıyor.

Görgü tanıkları, işgal askerlerinin bölgedeki Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyerek Filistinlileri namlu ucunda evlerinden çıkardığını ve hala daha yoğun saldırı düzenlediği bölgelere doğru ilerlemeye zorladığını paylaşıyor.

Cibaliya Kampı’ndaki sığınmacılar İsrail dronlarından açılan ateşle yaralandı

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuşan görgü tanıkları, "Yemen es-Said Hastanesi'nde bulunan sığınma merkezindeki Filistinliler, işgalci İsrail'e ait 'Quadcopter' tipi insansız hava araçlarından (İHA) açılan ateşle yaralandı. Yaralılar, hala sığınma merkezinde mahsur durumda ve kan kaybetmeye devam ediyor. İsrail'e ait zırhlı araçlar ve İHA'lar tarafından kuşatılan merkeze yardım ulaşmıyor." ifadelerini kullandı.

Siyonist İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmasıyla hizmet dışı kalan Yemen es-Said Hastanesi sığınmacı merkezine dönüştürülmüştü. 

Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyine yönelik saldırılarında son 15 günde çoğunluğu çocuk ve kadın 400'den fazla Filistinlinin öldüğünü, yüzlerce kişinin yaralandığını bildirmişti.

Gazze'nin kuzeyinde yaralanan bir çocuğun yardımına giden Filistinlilerin insansız hava aracıyla (İHA) hedef alındığı ve bir felaketin yaşandığı görüntüler, bölgeden gelen ve sosyal medyada tepki çeken görüntülerden sadece biri olmuştu.

HABERE YORUM KAT