1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Gazze'nin kuzeyinde toplu gözaltılar yapıyor
Siyonistler Gazze'nin  kuzeyinde toplu gözaltılar yapıyor

Siyonistler Gazze'nin kuzeyinde toplu gözaltılar yapıyor

İşgal ordusunun Gazze Şeridi kuzeyinde sivillerin kaldığı kamplara baskın düzenleyerek toplu gözaltılar yaptığı bildirildi.

20 Ekim 2024 Pazar 22:30A+A-

Gazze Şeridi kuzeyini tamamen yok ederek insansızlaştırma planını sürdüren işgal ordusunun bölgede toplu gözaltılar yaptığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre işgal ordusu dün bölgede bulunan Endonezya Hastanesi çevresinde baskınlar gerçekleştirdi.

Baskınlarda bölgede bulunan mülteci kampları hedef alındı. Söz konusu kamplar işgal saldırıları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan sivillere ev sahipliği yapıyordu.

Bölge kaynakları, işgal güçlerinin kamplardaki kadınlarla erkekleri birbirinden ayırdığını, toplu gözaltılar gerçekleştirdiğini ve bazı kişilerin infaz edildiğini kaydetti.

Bölgeden paylaşılan görüntülerde sıraya dizilen siviller görülebiliyor.

İsrail Gazze'deki işgali kapsamında daha önce de toplu gözaltılar gerçekleştirmişti.

Kaldıkları bölgelere baskınlar düzenlendikten sonra zorla bir araya toplanan sivillerin bir kısmı tehcir edilmiş, bir kısmı da gözaltına alınarak İsrail'deki kamplara götürülmüştü.

Söz konusu kamplarda işgal güçleri tarafından Filistinlilere işkence, tecavüz ve insanlık dışı muamelelerin gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum