1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Batı Şeria'daki evleri askeri karakola dönüştürüyor
Siyonistler Batı Şeria'daki evleri askeri karakola dönüştürüyor

Siyonistler Batı Şeria'daki evleri askeri karakola dönüştürüyor

İşgal güçlerinin bir yıldır Batı Şeria'da gerçekleştirdiği saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi de tutuklandı.

28 Ekim 2024 Pazartesi 16:30A+A-

İşgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler, işgal ordusunun bölgeye düzenlediği baskınlarda "güvenlik operasyonları yürütme" bahanesiyle evlerini askeri karakola dönüştürdüğünü belirtiyor.

Bölgeden aktarılan haberler işgal ordusunun son aylarda Filistinlilere ait birçok evi boşaltıp buralara asker konuşlandırarak bir "mahalle karakoluna" dönüştürdüğünü ifade ediyor.

Ramallah'ın kuzeyindeki Sincil kasabasından 62 yaşındaki Ahmed Tavafşeh, birkaç hafta önce evinin işgal edilip askeri bir karakola dönüştürüldüğünü, İsrail ordu güçlerinin birkaç daireden oluşan evine baskın düzenlediğini, ailesini evi boşaltmaya zorladığını ve dairelerden birini gözetleme kulesi haline getirdiğini anlattı.

Tavafşeh, siyonist keskin nişancıların dairede konuşlandığını, perdeleri işgal güçlerinin üniformalarının renklerine uyacak şekilde değiştirdiklerini ve evin içindeki ışıkları kapattıklarını ve oğlunun ailesinin de evi terk etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Ordunun evin kontrolünü zorla ele geçirdiğini ve bir gün boyunca orada kalma niyetini kendilerine bildirdiğini söyledi.

Tavafşeh, “Komşu apartman sakinlerinin eve girmesi ya da çıkması engellendi ve bir gün boyunca bilinmeyen bir durumla baş başa bırakıldık” dedi ve şöyle devam etti:

“Düşünün, düşmanınız geliyor ve evinizi alıyor, askeri bir karakola dönüştürüyor, seyahat etmenizi ve hareket etmenizi engelliyor ve haksız yere pencerenizden yaşadığınız yerin sakinlerini izliyor.”

Filistinli Semih Şabaneh de benzer bir durumla karşı karşıya kaldı: İşgal güçleri üç katlı evine baskın düzenleyerek eşyaları tahrip etti ve ailesini bir günlüğüne akrabalarının yanında yaşamaya zorladı.

Şabaneh, “Bu davranışın hiçbir haklı gerekçesi yok, bu sadece taciz” dedi.

Raporlar, saldırıların münferit vakalar olmadığını, işgal ordusunun sürekli tekrarlanan bir uygulaması olduğunu, benzer operasyonların Celbun ve Anin gibi çeşitli kasabalarda da gözlemlendiğini gösteriyor. Anin sakinlerinden Yasir Yasin, hiçbir kişisel eşyasını alamadan evini boşaltmaya zorlandığını ifade etti.

İşgal güçleri 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'daki baskın ve saldırılarını ciddi boyutta artırmış durumda.

İstatistikler, İsrail'in Batı Şeria'daki artan saldırılarında 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 760 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 6.300 kişinin de yaralandığını yol gösteriyor. Filistinli Mahkumlar Kulübü'ne göre İsrail, söz konusu tarihten bu yana 11.400'den fazla Filistinliyi tutukladı.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

 

HABERE YORUM KAT