1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Batı Şeria'da bir yılda 756 Filistinliyi katletti
Siyonistler Batı Şeria'da bir yılda 756 Filistinliyi katletti

Siyonistler Batı Şeria'da bir yılda 756 Filistinliyi katletti

7 Ekim 2023'ten bu yana işgal güçleri ve silahlı Yahudi çetelerin Batı Şeria'daki baskınlarında en az 756 Filistinli hayatını kaybetti.

17 Ekim 2024 Perşembe 22:41A+A-

İşgal güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı şehir ve kasabalarında Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürüyor.

Filistin Kızılayı, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Salfit kentinde işgal güçlerinin saldırısı sırasında bir çocuğun gerçek mermilerle yaralandığını açıkladı.

Kızılay yaptığı açıklamada, 14 yaşındaki bir çocuğun kalçasından gerçek mermiyle yaralandığını ve ekiplerin ilk müdahaleyi gerçekleştirerek çocuğu hastaneye kaldırdığını belirtti.

Filistin Haber Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre işgal güçleri kente yönelik baskınında etrafa gerçek mermilerle ateş açtı, ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Ajans, işgal güçlerinin Batı Şeria'daki El Celazun mülteci kampına düzenlediği baskın sırasında bir kız çocuğunun gazlar sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiğini ve bir gencin de vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını doğruladı.

İşgal güçleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'un doğusunda yer alan Askar mülteci kampının yakınlarında da baskınlar düzenledi.

Al Jazeera'ye konuşan kaynaklar, işgal güçlerinin Batı Şeria'da El Halil'in güneyindeki Dura kentine de baskın düzenlediğini söyledi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'teki şehirler, kasabalar ve diğer yerleşimler, işgal güçleri ve silahlı Yahudi çeteler tarafından gerçekleştirilen baskınların hedefi oluyor.

Baskınlarda Filistinlilere yönelik gerçek ve plastik mermiler kullanılırken, silahlı Yahudi çeteler işgal polisi veya askerlerin korumasında silahsız Filistinlileri darp ediyor veya öldürüyor.

Batı Şeria'daki bu baskınlar 7 Ekim'den bu yana eşi görülmemiş şekilde arttı.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da İsrail güçleri ve Yahudi çeteler tarafından öldürülenlerin sayısı 165'i çocuk olmak üzere 756'ya yükselirken, yaralı sayısı 6250'yi geçti.

HABERE YORUM KAT