1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Siyonistler Afrikalı sığınmacılara Gazze'de savaşma karşılığında oturma izni vaad ediyor
Siyonistler Afrikalı sığınmacılara Gazze'de savaşma karşılığında oturma izni vaad ediyor

Siyonistler Afrikalı sığınmacılara Gazze'de savaşma karşılığında oturma izni vaad ediyor

Bebek katili İsrail'in Gazze'deki “hayati tehlike arz eden” operasyonlar için Afrikalı mültecileri ikamet izni karşılığında orduda istihdam ettiği ortaya çıktı.

16 Eylül 2024 Pazartesi 19:30A+A-

Haaretz'e konuşan savunma yetkilileri, projenin savunma teşkilatından hukuk danışmanlarının rehberliğinde organize bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

İsrail'de yaklaşık 30.000 Afrikalı sığınmacı bulunuyor. Sığınmacılar, düzenli olarak kendilerinden “göçmenler” olarak bahseden Netanyahu da dahil olmak üzere göçmen karşıtı politikacıların artan baskısıyla karşı karşıya.

Haaretz'in görüştüğü ve askere gitmemeyi tercih eden bir kişi, bir güvenlik yetkilisinin savaşa katılması için kendisine teklif getirdiğini anlattı. Yetkili, iki haftalık bir eğitim döneminden sonra diğer sığınmacılarla birlikte Gazze'de savaşabileceğini kendisine ifade etmiş.

Adının A. olduğunu söyleyen adam, “Aslında hiçbir şey istemediğim halde ‘ne karşılığında?’ diye sordum” dedi.

“Bana, 'Askere gidersen İsrail devletinden belge alabilirsin' dedi. Ona kimliğimin fotokopisini göndermemi istedi ve bu işlerle ilgileneceğini söyledi.”

Haaretz'e göre şu ana kadar savaşa katılan sığınmacıların hiçbirine resmi statü verilmedi ve savunma kaynakları sığınmacıların askere alınmasına ilişkin etik kaygıların giderilmediğini söyledi.

Gazete, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde sığınmacıların çeşitli operasyonlarda kullanıldığını bildirdi.

Farklı bir kaynak “Bu çok sorunlu bir konu” dedi ve ekledi:

“Hukukçuların olaya dahil olması hiç kimseyi İsrail'de yaşamak istediğimiz değerleri göz önünde bulundurma yükümlülüğünden kurtarmaz.”

Haaretz, İsrail askeri sansürünün getirdiği kısıtlamalar nedeniyle “İsrail ordusunun sığınmacıları ikamet izni karşılığında orduda istihdam şeklinin yayınlanmasının yasak olduğunu” da belirtti.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

HABERE YORUM KAT

1 Yorum