1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist rejim Han Yunus'ta yeni bir katliam yaptı
Siyonist rejim Han Yunus'ta yeni bir katliam yaptı

Siyonist rejim Han Yunus'ta yeni bir katliam yaptı

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava ve topçu saldırıları sonucu onlarca kişi şehit oldu.

22 Temmuz 2024 Pazartesi 15:30A+A-

İşgall güçlerinin Gazze Şeridi’nde 290. gününe giren saldırıları, güneydeki Han Yunus kentinde yoğunlaştı.

El-Aksa televizyonunun Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre işgal ordusunun, kentin doğusundaki köy ve kasabaları savaş uçakları ve toplarla hedef aldığı saldırılarda en az 45 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda Filistinli yaralandı.

Ölen ve yaralanan Filistinliler, vatandaşlar ve sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İsrail ordusunun, Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan ve Suud mahallelerindeki yerleşim yerlerini hedef aldığı saldırılarda bölgeden yoğun dumanlar yükseldi.

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı semalarında İsrail’in insansız hava araçlarının yoğun şekilde uçtuğu görülüyor. Gazze’nin kuzeyindeki bölgelere de İsrail güçlerince hava saldırıları gerçekleştirildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi’ndeki yaralı ve hastalar için "acil" kan bağışı çağrısı yaptı.

İşgal Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Gazze'nin Han Yunus şehrinin doğusunda daha önce güvenli bölge olarak açıkladığı bazı yerlere "operasyon düzenleneceğini" ifade ederek bölge sakinlerinin tahliyesi çağrısında bulunmuştu.

Adraee, İsrail'in "güvenli bölge" olarak açıklanan bölgeyi daraltarak, bir kısmına saldırı yapacağını ve Filistinlilerin "derhal ve geçici olarak" El-Mevasi'ye gitmelerini istemişti.

18-011.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum