1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail işgalini genişletmek için Gazze'deki evleri kasıtlı yıkıyor
Siyonist İsrail işgalini genişletmek için Gazze'deki evleri kasıtlı yıkıyor

Siyonist İsrail işgalini genişletmek için Gazze'deki evleri kasıtlı yıkıyor

İşgal ordusu, işgal ettiği ve 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Netzarim ve güneyindeki Philadelphi koridorlarını genişletmek için Gazze ve Refah’taki evlerin yıkımını hızlandırdı.

18 Eylül 2024 Çarşamba 15:56A+A-

Gazze’de yerel bir kaynak, "İsrail ordusu, şehrin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nde, Devlet Kavşağı çevresindeki binaları ve yerleşim alanlarını yoğun bir şekilde havaya uçurdu." dedi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, işgal güçleri, Gazze'nin güneyindeki Zehra kentinde de evleri patlayıcılarla yıktı. Bölgede şiddetli patlama sesleri duyuldu.

Güneydeki Refah'ta ise yerel bir kaynağa göre, ordunun şehrin merkezindeki ve batısındaki binaları patlatması sonucu birçok yerde yangın çıktı.

Yerel kaynaklar, İsrail'in Mısır-Gazze sınır hattı Philadelphi Koridoru ve Gazze Şeridi'nin kuzeyini güneyinden ayıran Netzarim Koridoru'nda kontrolünü genişletmek için yerleşim yerleri ile binaları yıkma ve patlatma saldırılarını yoğunlaştırdığını ifade etti.

İsrail'in Philadelphi Koridoru ve Netzarim Koridoru'nda kontrolünü sürdürme ısrarı Hamas ile İsrail müzakerelerini zora sokan konuların başında geliyor.

Mısır yönetimi de İsrail'in Refah Sınır Kapısı ya da Philadelphi Koridoru'nda var olmasının "ulusal güvenliğine" zarar vereceğini ifade ederek buna karşı çıkıyor.

HABERE YORUM KAT