1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Siyonist çetenin katliamları Üsküdar’da lanetlendi
Siyonist çetenin katliamları Üsküdar’da lanetlendi

Siyonist çetenin katliamları Üsküdar’da lanetlendi

Özgür Kudüs Platformu ve Peygamber Sevdalılarının çağrısıyla Üsküdar Fevziye Hatun Camiinde buluşan Gazze gönüllüleri Üsküdar meydanına kadar yürüyerek, İsrail’in katliamlarını lanetledi.

14 Temmuz 2024 Pazar 20:13A+A-

Yürüyüş boyunca İsrail’i lanetleyen sloganlar atan grup, Burger King ve Mc donalds’ların önünden geçerken boykot sloganları da attı. Yürüyüş sonrası Üsküdar meydanında toplanan gruba, Kuran tilavetinin ardından Hamza Türkmen hitap etti.

uskudar-gazze-20240714-05.jpg

“İslami kimliğimizin bir gereği olarak buradayız ve buna devam edeceğimizi belirterek konuşmasına başlayan Türkmen şunları söyledi;

Bizler kardeşliğimizi ulus devletler yüzünden maalesef yitirdik. Bununla beraber ırkçı İsrail’i de bölgemize bir jandarma gibi yerleştiren zalimler karşısında elhamdulillah Gazze’deki kardeşlerimiz direniyor.

Kardeşlerimizin Gazze’de dar imkanlarla, büyük bir fedakarlıkla ortaya koymuş oldukları direniş, dünyanın dört bir yanında yankı buluyor. Bu direniş, bu adanmışlık, bu fedakarlık, bu azim Batının çürümüş yapısını bile olumlu yönde etkiliyor. Kardeşlerimizi yalnız bırakmayarak desteklerimizi sürdürelim inşallah.”

uskudar-gazze-20240714-09.jpg

Özgür Kudüs platformu adına Zülküf Yel 281. gününe ulaşan vahşetin, hastane, ibadethane, pazar yerlerinde vurulmasına değinerek sözlerine başlayan Yel, şu şekilde devam etti;

“Bir yerde insanlık onuru çiğneniyor ve çocuklar vahşice katlediliyorsa yeryüzünün her tarafında ayağa kalkmak, bütün insanlığın görevidir. İslam ümmeti kendi sorumluluğunu yerine getirmezse, Hz Musa’ya sen ve Rabbim gidip savaşın diyenler gibi ümmette kaybetmiş olur. Gazze orada katil İsrail ile imtihan olurken, bizlerin burada imtihanda olmadığımızı mı düşünüyorsunuz! Bu sebeple bizler sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Bununla beraber Türkiye’den İsrail’e gidip katliamlara ortak olan zalimleri de unutmayalım. Biz bu katillerin  vatandaşlıktan çıkarılması talebimizi bir daha yeniliyoruz.

Son olarak Türkiye’ye sığınan mazlumlara olan desteğimizi de bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bu kardeşlerimiz hiç bir şekilde Türkiye’ye bir külfet değildir, tam tersine düşük iş gücü olarak çalışmaları sebebiyle, zor durumda olan ekonomiye katkıları söz konusudur.”

uskudar-gazze-20240714-10.jpg

Peygamber Sevdalıları adına son sözü alan Molla Nizamettin Yalçın, “Kafir olanlarsa birbirlerinin dostudur, yardımcısıdır. Birbirinize yardım etmezseniz yeryüzünde bir fitne belirir, büyük bir bozgun meydana gelir.” ayetini okuyarak sözlerine başladı ve şunları dile getirdi;

“Bu peygamber katilleri, barbarlar kendileri gibi kafir olanların destekleri ile Gazze’de katliamlar yapıyorlar. Bizler bunlardan beri ve hatta karşılarımdayız. Rabbimizin “Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez. Ey iman edenler! Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin! (Zira) onlar, birbirinin dostudurlar. İçinizden onları dost edinen kişi şüphesiz ki onlardan olmuş olur.” ayetini unutmayalım. Amerika denen büyük şeytanın yaptıklarını da unutmayalım.”

Eylem Molla Nizamettin’in yapmış olduğu dua ve Gazze’deki mazlumları ve Hamas’ı destekleyen sloganların atılması ile son buldu.

uskudar-gazze-20240714-01.jpg

uskudar-gazze-20240714-02.jpg

uskudar-gazze-20240714-03.jpg

uskudar-gazze-20240714-04.jpg

uskudar-gazze-20240714-06.jpg

uskudar-gazze-20240714-07.jpg

uskudar-gazze-20240714-08.jpg

HABERE YORUM KAT