1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyonist çetenin algı ve dezenformasyon üretmek için milyonlar harcadığı kanıtlandı!
Siyonist çetenin algı ve dezenformasyon üretmek için milyonlar harcadığı kanıtlandı!

Siyonist çetenin algı ve dezenformasyon üretmek için milyonlar harcadığı kanıtlandı!

New York Times, Siyonist işgal rejiminin ABD'deki siyasetçilere yönelik baskı oluşturmak için başlattığı dezenformasyon kampanyasına 2 milyon dolar harcadığını ifade etti.

08 Haziran 2024 Cumartesi 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD merkezli New York Times gazetesi geçtiğimiz çarşamba günü, Siyonist rejimin 7 Ekim ayından itibaren ABD'li siyasetçileri ve Amerikan halkını İsrail yanlısı mesajlarla hedef alan bir etki kampanyası düzenlediğini ve bunun için ciddi bir finansman kaynağı ayırdığını ortaya çıkardı.

İsrail Diaspora İşleri Bakanlığı'nın bu gizli operasyonu yürütmesi için özel bir kampanya şirketini görevlendirdiği ve proje için yaklaşık 2 milyon dolar ayırdığı bildirildi. Bakanlık o zamandan beri firma ve faaliyetleri ile herhangi bir ilişkisi olduğunu reddetse de iddiaları yalanlayacak hiçbir delil sunamıyor. 

Meta ve OpenAI geçen hafta, ilk kez Mart ayında İsrailli online gözlemci FakeReporter tarafından ortaya çıkarılan ve aylarca süren kampanyanın güçlü bir etkisi olmadığını ancak operasyonun X'te aktif olmaya devam ettiğini söylemişti. İsrailli kampanya şirketi katliamın yoğun olarak devam ettiği süreçte X, Facebook ve Instagram'da yüzlerce sahte hesap kullanarak milletvekillerini -özellikle de Siyah Demokratları- IDF'yi finanse etmeye çağırmış, ChatGPT'yi kullanarak ABD vatandaşı gibi görünen gönderiler oluşturmuş ve İsrail yanlısı makaleler yayınlayan üç sahte İngilizce haber sitesi kurmuştu.

Sosyal medya uzmanlarına göre New York Times'ın ortaya çıkardığı dezenformasyon servis ağı, İsrail hükümetinin ABD'ye karşı gizli bir etki kampanyası yürüttüğüne dair belgelenmiş ilk vaka. Çin, İran, Kuzey Kore, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de çeşitli amaçlar için dünya çapında benzer operasyonları desteklediğine inanılıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum