
Siyasi partilerin resmî ideolojiye olan bağlılıklarını gösterme çabası devam ediyor
Türkiye’deki muhafazakâr, mütedeyyin kesimi temsil etme iddiasında olan siyasi partiler, hiçbir mecburiyetleri olmadığı halde resmî ideolojinin saplantısı haline gelmiş günlere ilişkin kutlama ve tebrik mesajları yayımlamaya devam ediyor.
Yahya Fırat / Haksöz-Haber
Türkiye’deki muhafazakâr, mütedeyyin kesimi temsil etme iddiasında olan AK Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi genel başkanları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında mesaj yayımladılar.
Mesajlarda, Cumhuriyetin kurulduğu gün “bayram” olarak telakki ediliyor. Ve neredeyse tüm anma mesajlarında, Cumhuriyetin herkes için ortak ve tartışmasız bir değer olduğu belirtiliyor.
Kimisi cumhuriyetin kökenini İslami bir zemine dayandırıyor, kimisi “onur” olarak tanımlıyor, kimisi de Cumhuriyetin ebedi yaşayacağını söylüyor. Ancak, istisnasız bütün liderler, “Başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları” demeden rahmet okuma mesajlarını bitirmiyorlar.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Anıtkabir’i ziyaret ederek, “Gazi”ye yönelik şükranlarını iletti.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mesajında, cumhuriyeti “onur” olarak tanımladı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhuriyetin “istişare” demek olduğunu ifade etti.
Diğer parti liderleri de mesajlarını eksiksiz bir şekilde yayımlamayı ihmal etmedi!
Resmî ideoloji tarafından birer bayram havası verilen ve Kemalist inkılapların tezahürü olarak görülen bu günlerde, devlet erkanından siyasi partilere, bürokrasiden sivil oluşumlara kadar neredeyse bütün kurum ve kuruluşlar anma mesajı verme zorunluluğu hissediyor. Kimi yapılar canı gönülden bu anmalara katılırken kimileri de mecbur hissediyor!
HABERE YORUM KAT
Yazik ya Putperestliklerini Cagdaslik aydinlik vs diger Rütbelerle gizliyorlarya .. Acinacak durumdalar bu ilkelik daha ne zanana kadar devam adecek? Fransizlar Direkt binin Pak Resulune Salditiyorlar.. Bunlarda putperestlikle direkDiniInkar Etmis olmuyorlarmi? Ey bu dinin höcalari.. Hani Peygamberlerin varisleriidiniz .Bumu Varislik? Yaziklar olsun.. Merhum Akifin deyimiyle Tam bir Maskaralik. Yasaniyor Bu ülkede,, Yada Diger bir kardesin deyimiyle Münafiklik.. Rabbim Corono yu bosunami Gönderdi? Belki hakikati düsünürler Allaha ve Resulune tabi olurlar diye.. Davete icabed edenlere be mutlu (8:24).
Yanıtla (0) (0)Kimse size boyun eğin dememiş. Bir dairenin içinde hareket alanı oluşturup buna razıysanız -ki siyasi partiler buna razı ve mevcut sistemi de iyileştirmeye adaydırlar (akp örneği gibi) dayatmalara da katlanmak zorundasınız. Zaten mesele bu daireyi kabul edip etmemekle başlıyor. Elhamdülillah ne boyun eğdik ne de bu dairenin içine girme gibi bir niyetimiz var. Mücadelemizi resmî ideolojiye rağmen her alanda yapmaya çalışacağız inşallah. (Siyasi partilere tesne olmadan)
Yanıtla (0) (0)İşte buna stockholm sendromu deniyor. Celladına aşık olmuş zavallılar.
Yanıtla (0) (0)Ne yani vesayet dışında siyaset yapılmıyorsa, bu vesayete teslim olalım anlamına mı gelmesi lazım? Resmi ideoloji ve aygıtlarıyla mücadele edemiyoruz diye boyun mu eğelim? Ya da buna bakarak siyasi partilerin tutumunu normal mi görelim?
Yanıtla (0) (0)Ne diyelim gayri, bize de saygi ve tazimle andiklari "Ata"lariyla birlikte hasrolunmalari temennisi düsüyor.
Yanıtla (0) (0)Saptıranlar kendi yükleriyle beraber saptırdıklarının da yüklerini yüklenecekler! Veylun yevme izin lil mukezzibin.
Yanıtla (0) (0)Ne bekliyorsunuz peki. Bu ülkede siyaset yapılacaksa, bunun vesayetin dışında yapalacağını mı zannediyorsunuz?
Yanıtla (0) (0)çamuriyet bayramı... içinde debelenip durun... kerhen söyleyenler müstesna...
Yanıtla (0) (0)