1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Siverekli geri dönüşüm işçisini “Suriyelisin” diyerek bıçakladılar!
Siverekli geri dönüşüm işçisini “Suriyelisin” diyerek bıçakladılar!

Siverekli geri dönüşüm işçisini “Suriyelisin” diyerek bıçakladılar!

Bursa’nın Görüklü ilçesinde H.T. isimli geri dönüşüm işçisi ırkçılar tarafından "mülteci" olduğu gerekçesiyle iki kere bıçaklandı.

22 Ağustos 2024 Perşembe 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de artan ırkçılık toplumun akıl sağlığını bozmaya devam ediyor. Irkçı hezeyanlar sebebiyle çığırından çıkan kaos masumların canını yakarken huzursuzluğu da derinleştiriyor.

Bursa’nın Görüklü ilçesinde H.T. isimli geri dönüşüm işçisi ırkçılar tarafından mülteci zannedilerek iki kere bıçaklandı. Bıçaklı saldırı sonucu bağırsağı delinen ve dirseğinin altından yaralanan H.T. hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

H.T.’nın verdiği ifadeye göre yüksek olasılıkla alkollü olan kişiler tarafından “Suriyeli olduğu gerekçesiyle” darp edildikten sonra bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Suriyeli olmadığını söyleyen H.T.’ye “o zaman Kürtsün” denilip şiddet uygulayan ırkçılar ise olay yerinden hızlıca kaçtılar.

Emniyet olay hakkında soruşturma başlatırken H.T.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Gerekli önlemler alınmadığı vakit ırkçılığın Türkiye toplumuna vereceği zararın büyüklüğünün anlaşılması için daha kaç kişinin canının yanması gerekiyor?

HABERE YORUM KAT

5 Yorum