1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Sivas Özgür-Der’de “Ankara'da Kırk Beş Yıl” Kitabı Değerlendirildi
Sivas Özgür-Der’de “Ankara'da Kırk Beş Yıl” Kitabı Değerlendirildi

Sivas Özgür-Der’de “Ankara'da Kırk Beş Yıl” Kitabı Değerlendirildi

Sivas Özgür-Der’de bu hafta Süleyman Arslantaş'ın “Ankara'da Kırk Beş Yıl” kitabı değerlendirildi.

14 Kasım 2018 Çarşamba 12:18A+A-

Kadir Şimsek anlatımıyla. Süleyman Arslantaş'ın “Ankara'da Kırk Beş Yıl” isimli kitap sunumu ve dinleyicilerle beraber bazı başlıkların değerlendirmesi yapıldı. 

Kitabın Arslantaş ile yapılan, yaklaşık iki yıl süren bir dizi söyleşiden oluştuğu ifade edildi. Beyan Yayınlarından çıkan nehir söyleşi formatında ki bir dizi kitaptan birisi olduğu belirtildi. Yeni bir tür olarak ortaya çıkan nehir söyleşi formatındaki kitapların tam bir biyografik eser olmadığı lakin yakın bir içeriğe sahip olduğu ifade edildi. Kitap hakkında bazı teknik bilgiler verilerek değerlendirmeler yapıldı.

Süleyman Arslantaş’ın kitapta yer verilen biyografisi ile beraber ana hatlarıyla içerikte yer alan hayatına dair bazı bilgiler paylaşıldı.

Dokuz bölümden oluşan kitapta öne çıkan bazı başlıklar;

Maraşlı yıllar

1960 Darbe Öncesi Türkiye

Osmanlı'nın yıkılışı T.C nin kuruluşu

CHP-DP

1960 darbe öncesi ve sonrası Müslümanların ahvali

Okul Yılları

Milli Görüş

Yeniden Milli Mücadele

Hizb ut Tahrir

1971 muhtırası

1974'te Kıbrıs Harekatı

Ercüment Özkan İktibas dergisi

İran Devrimi ve Türkiye'deki yansımalar

1987 Hac katliamı

12 Eylül öncesi

1987 Hac katliamı

Bosna Trajedisi

Özal dönemi

Sistem içi değişim

Militarist cumhuriyetten demokratik cumhuriyete

28 Şubat süreci

Geçmişin muhasebesi

Tavsiyeler

Sunumda:

“Öncü insanların yaşadıkları çağa tanıklıkları yapılan hataların tekrarlanmaması adına gelecek kuşaklar için bir tecrübe paylaşımı olacaktır. Ortaya konulan güzel örnekler, şahitlikler, yeni nesiller için kılavuzluk edecektir. Yaşadığımız coğrafyada müslüman halkların yaşadıkları acılar,  elde edilen kazanımlar ve uğrunda ödenen bedeller elbette tarihin sayfalarında yerini bulacaktır. Lakin bu sürecin müslümanca bir bakış açısıyla, tarih kitaplarında yer bulamayan kişisel tecrübelerle anlatılması, gelecek kuşaklara aktarılması büyük önem arz etmektedir. Bu bakımdan bütün öncü müslümanların kendileri için sıradan gibi gözüken ama içinde bulunduğu topluma ve değerlerine yabancılaşan kuşaklar için kıymet ifade edebilecek tecrübelerin kayıt altına alınması faydalı olacaktır. “ değerlendirmeleri yapıldı.

Bu sorumluluğu ifa eden Süleyman Arslantaş’ın söyleşilerinin kimi zaman gıpta edilebilecek, kimi zaman insanın zaaflarla malul bir beşer olduğunu hatıra getirecek çok kıymetli anektodlarla dolu olduğu ifade edildi.

Süleyman Arslantaş’ ın çocukluğu, gençliği, ve ileri yaşlara ilişkin yaşadığı dönemle ilgili yaptığı toplumsal tahliller değerlendirildi. CHP-DP Dönemleri ve günümüze yansımaları konuşuldu. Ercüment Özkan’la olan yol arkadaşlığı, tanıklığı değerlendirildi. 1979 İran İnkılabının türkiyedeki yansımalarından günümüzde Ortadoğu Coğrafyasında İranın gayri islami, gayri insani politik savrulmalarına ilişkin birtakım tahliller yapıldı.

Kitap değerlendirilmesi soru cevap bölümüyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT